Metamorfoze de sezon(!)

Ah, cine își mai amintește de teroristul în șlapi?! Doar cine este consonant! Pentru că, altfel:

Noroc cu web-ul cel blestemat:

Iacă și aici, pentru memorie.

Nu știu, nu sunt de aici, nu mă pricep. Doar că rimează cu titlul…

Să revenim la actualitate.

Era pe vremuri(le alea) unul zis Florian Coldea. General, de bună seamă. Care, zice-se, pe mulți a popit el (pardon, generălit…). Și, ce să vezi?! Poporul îl întreabă (la ordin, firește), duios:

Rimează și asta? Rimează.

Atunci, să fie rima și la subiect:

Subiectul este, ați ghicit: Trădare, Trădare, Trădare! De trei ori Trădare! Dar dacă e trădare, atunci s-o știm și noi, neicușorule! Plus, dacă o cere interesul Țărișoarei…

LOL!

LE: Iată personajul. Pe FB. Pute a fentă de la o poștă… /LE

BTW, mai ieri Domnul Președinte a zis că n-a terminat de citit.

Jurnalist: Aș dori să vă întreb când veți convoca ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării în care să se discute și chestiunea sistemelor Patriot.

Președintele României: Imediat după ce experții clarifică chestiunile. Nu este simplu, să nu ne imaginăm că vorbim aici de, nu știu, o remorcă cu trei aparate. Este foarte complicat, sunt contracte care s-au făcut între furnizor și beneficiar, sunt instalații foarte sofisticate, și aceste lucruri trebuie foarte bine clarificate. Nemaivorbind de faptul că eu nu accept sub nicio formă ca România să rămână fără apărare antirachetă și fără apărare antiaeriană. Despre asta vorbim. Deci, în măsura în care în final se cedează ceva, trebuie România să primească altceva, altfel nu se va face nimic.

Jurnalist: Există un orizont de timp?

Președintele României: Nu există un orizont de timp, fiindcă aceste discuții sunt purtate de cei din Ministerul Apărării și durează un timp.

Jurnalist: Ați vorbit marți cu Președintele Zelenski la telefon. Cum s-a raportat la tema aceasta? Care a fost conținutul discuției?

Președintele României: Așteaptă cu mare interes decizia României.

Mărturisesc că am o mare simpatie pentru dilema Domnului Președinte: <<De Trădat – va trebui să trădez. Dar PE CINE?!>> Uf, POATE până termină de citit nu se va mai pune problema

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Metamorfoze de sezon(!)

  1. Ari says:

    Nu știu ce linie strategică a urmat tovarășul general, nici despre obiectivele ei și eventual victimele colaterale, dar trădare, cu siguranță, a existat. Doar că, pentru a putea evalua lucrurile până la capăt, ar trebui să știm ce punea Coldea la cale, care era viziunea sa despre patrie și patriotism pe care o slujea. Ori astea, nu le vom afla niciodată, noi, publicul larg. Căci astăzi, noțiunea de patrie este într-o mare criză, iar patriotismul este redefinit în fiecare zi. Și de aceea nu se poate avea nicio încredere în cei care nu spun niciodată nimic, care tac cu pretextul secretului de stat, pretinzând în același timp să li se acorde încredere nelimitată. Cam ăsta-i sistemul. E limpede, că stăpânii au scurtat teribil de mult lesa – aproape să-și sugrume sclavul. Cam de un astfel de tratament ai parte, după ce-ai slujit intereselor străine și nu propriei națiuni! Așa cum ne arată istoria, politica unei țări, în liniile ei esențiale, poate rămâne necunoscută publicului larg. În România, serviciile de informații și-au fundamentat filosofia de funcționare pe tipar american, ce nu diferă foarte mult, în liniile esențiale, oricât de neverosimil ar părea, de cel sovietic. A spus-o cândva și Snowden. Intruzive, agresive, dornice de putere, dominatoare, având mania controlului. Așa că, lui Coldea și altora probabil, le-a venit vremea să cadă, după ce au pupat inelul masoneriei și-au reprezentat obiectivele altor state. Numai că n-au luat în calcul un adevăr de când lumea: minciuna are viteză, dar adevărul are mereu ceva mai de preț: rezistența! Ca atare, dacă te uiți la Coldea, Kovesi et compania, neprofesionalismul măsurat prin lipsa de rezultate și poziția ghiocelului le duhnește prin oase. Ducă-se! Nu-mi pasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + sixteen =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.