Românii, fortăreața latinității(!)

O emisiune interesantă (52:24).

Cartea referită.

Iacă, pe scurt:

Ce-i face pe slavi “altfel”? In jurul acestei intrebari s-au purtat multe discutii, cel mai adesea cu diverse nuante politice. Cum istoria slavilor interfereaza, de aproape un mileniu si jumatate, cu istoria romanilor, este inevitabil ca, pentru romani, modul cum privim si cum analizam istoria slavilor sa aiba o conotatie aparte. Este foarte raspandita ideea ca romana ar fi avut o importanta, daca nu chiar masiva, influenta slava. Influenta slava este clara in cazul culturii si limbii romane, dar a fost oare asa de mare ori chiar ,,masiva”, cum apare frecvent? Analiza trebuie sa fie mult mai nuantata decat apare adesea. Vom incerca sa detaliem aceste afirmatii pe care, de altfel, le-am abordat in diverse studii publicate in ultimii ani. – Sorin Paliga

Raman totusi neclintit pe pozitii: slavii au aparut in secolul al VI-lea (nu mai devreme), ca rezultat direct al contactelor lor cu Imperiul (nu ca urmare a unei migratii), o importanta componenta a carora a fost inventia (adica descoperirea, recunoasterea) si etichetarea lor de catre autorii bizantini. Ma grabesc sa adaug ca exista in momentul de fata o ciudata contradictie intre remarcabila dezvoltare in America a studiilor despre etnogeneza si agnosticismul funciar al arheologilor si istoricilor europeni privitor la aceasta tema. Revendicand optimismul celei dintai directii de cercetare, doresc sa ridic dinaintea celei de a doua problema acumularii rapide a unei mase uriase de material, pe care nici arheologii, nici istoricii sau lingvistii nu o (mai) pot ignora. Cartea de fata nu este deci un semnal de alarma, ci un sincer indemn la lucru. – Florin Curta (sublinierea mea)

Invenție?! Piei drace! Este răspunsul la întrebarea “Unde au dispărut dacii?”: dacii n-au dispărut, doar s-au transformat. De aceea ucrainenii sunt rude bune, de sânge dacslav și năravuri marginale, ale românilor.

Ah, BTW: nu este singura invenție. (memorare)

LOL!


Armand Goșu este expert în spațiul post-sovietic. Este, fără îndoială, foarte talentat. Același talent ca al Zaiafetului. Doar că zaiafetul nu se pretinde expert, ci doar muștiuc. Veridica însemnând credibil. Zaiafetul face bani onești: spune lucruri credibile. Relația credibilului cu adevărul fiind una… modernă. LOL!

Armand Goșu este invitat pentru expertiză la TVR. La o emisiune (01:58) care cercetează și deconspiră știrile false. Momentul mi s-a părut de pus la insectar, pentru memorie. Este incredibil talentul românilor pentru producția de aer cald-aromat!

Eh, dacă n-are comandă, dă din casă! LOL! Domnul să te binecuvânteze!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Românii, fortăreața latinității(!)

  1. Ari says:

    Fenomenul stabilirii și formării slavilor rămâne obscur pentru istoriografia contemporană, ceea ce demonstrează că autorii bat câmpii. Altfel spus, slavii sunt o „găselniță” a istoriografiei bizantine din secolul al VI-lea, etnonim utilizat pentru etichetarea tuturor celor care au presat frontiera nordică a Imperiului în momentul sosirii grupului de bază format din sclavini, anți şi veneţi. Mișcările de trupe imperiale balansează în contratimp cu penetrările slave, violente sau nu, chiar nu mai are importanță, respectiv, cuceririle persane sau arabe, pentru ca în final, odată cu blocarea armatelor Imperiului în Anatolia de Vest, frontiera de nord să cedeze și elementele slave să pătrundă adânc și definitiv în teritoriul actual. Că-și doresc ei să combine identitățile etnice, asta demonstrează în ce hal a ajuns școala românească și cât de cretine sunt mințile unora! În primul rând – și cu asta închei, pentru că n-are rost să-mi pierd timpul cu elucubrații – nici un slav nu s-a numit pe sine însuși așa decât începând cu secolul al XII-lea. Orice gâgă cunoaște acest aspect! Apariția slavilor a fost mai puțin un proces complex și complicat de etnogeneză și mai mult o invenție cu substrat politic asociată unui joc al etichetelor folosite de autorii bizantini. Și cu asta punct, că prostia mă plictisește! Vor să elimine latinitatea românilor (tot cu substrat politic fiind și demersul ăsta) ca să justifice ordinul dat de senilul Biden: „România preia sarcina de-a finanța războiul Ucrainei”. De unde scoate România atâția bani, întrebați-l pe Johannis! Tot împuțiții de yankei (alături de Ursula de la Bruxelles) îi vor livra (cu mâna țării ăsteia, bineînțeles, că altfel muscalul de la Răsărit îi ia pe ei la țintă și le trimite racheta) din vânzările cocainei mexicane și columbiene, dat fiind că băieții din Congres (cel puțin unii dintre ei) sunt „abonați” la robinetul cartelurilor latino. NU voi pricepe niciodată, dar niciodată, starea asta abulică a românilor! Dar niciodată, dragă admin! Cât Dumnezeu poți să rabzi???

    Cât despre daci, aproape toate dovezile scrise despre ei, sau relicve provenind de la ei, au fost distruse. Să nu-mi spuneți de tăblițele de la Tărtăria, sau de cele de plumb de la Sinaia, de drumurile prin peșterile de sub munți, de codicele găsite la unguri (sic!) și alte povești asemănătoare. Știu exact și definitiv despre ce este vorba în toate și în fiecare dintre aceste cazuri, dat fiind că istoria a reprezentat pentru mine una dintre principalele pasiuni. Dacii TREBUIE să dispară din istorie, ca și etnogeneza poporului român, fiindcă vest-europenii nici la nivel de triburi nu existau pe vremea când dacii deprinseseră arta scrisului, aveau limbă, tradiții și obiceiuri, dețineau formă de organizare de tip statal sub conducerea unor tarabostes – nu doar bogați, ci și foarte buni strategi și militari.

    Mi-e tare necaz că nu ne descurcăm în lumea asta ca țară și că suntem mereu subevaluați! Noi, românii, nu am omorât o sută de milioane de azteci ca să le furăm aurul, nu i-am împușcat pe nativi, pe pieile roșii, cum le spunem noi, ca să le furăm pământurile, nu am dezlănțuit războaie mondiale, nu am exterminat sistematic popoare întregi cum au făcut englezii, cei mai nemiloși și mai cruzi colonialiști, nu am ars evreii în cuptoare, nu am cucerit continente, nu am omorât pe nimeni, nu am cucerit popoare, nu am exploatat pe nimeni. Ne-am mai zburlit și noi din când în când ca și copilul cel cuminte bătut mereu de derbedei. Sau trebuia să facem toate blestemățiile astea ca să avem și noi un loc în lume? Nu-s româncă, știu, n-aș avea dreptul să vorbesc, dar încă nu mi s-a interzis să gândesc! Pare că oricând se mai găsesc „entelectuali” care să afirme că suntem albanezi, cumani, slavi, germani, turcmeni, sau al 13-lea trib pierdut al iudeilor. Oare nimeni nu mai vrea să fie român? Mă gândesc totuși, că există o analiză genetică, dar nu s-a făcut multă propagandă cu ea, fiindcă strică multe socoteli. În special, ale occidentalilor. După ea, după analiză zic, majoritatea românilor ar fi de proveniență balcanică (nicidecum slavă), un amestec mereu prezent în Balcani de halpogrupuri din spațiul carpato-dunărean, poate de la dolicocefali, agatârși, cabiri și geto-daci. Dar ce contează! Interesul poartă fesul și vă dau în scris, dragă admin, că dacă nu ne trezim odată din somn, Catedrala Mântuirii Neamului o să fie… moschee! Cum a fost transformată în geamie Sfânta Sofia, bijuteria Bizanțului! Regret enorm că n-am puterea de-a îndrepta lucrurile, că n-am puterea de-a expulza această Coloană a V-a a României, care începând de la Cuza doar rău a făcut! Atunci, în 1859, a fost una dintre ultimele izbucniri ale românilor, în interesul lor. Din nefericire Principele Alexandru Ioan Cuza a fost trădat, ca mai toți marii noștri oameni, vedeți și Mihai Viteazul sau Decebal, începând perioada rușinii în care ne aflăm și astăzi, ca o amărâtă colonie africană, vândută mereu de conducători nedemni intereselor străine. Concluzionând, NU pot fi de acord cu maculatura celor doi! De pseudointelectuali sunt sătulă până peste urechi! Gânduri bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.