Ceaușescu – România

Am terminat azi de citit cartea lui Valentin Vasilescu.

Da, știm că Revoluția a fost creată, nu de ruși, ci de americani.

Da, știm că a fost trădare.

Da, știm că cei care trebuiau să vegheze la securitatea nației au luat arginții.

Dar, dragii mei, unde au fost românii când a fost tăiat Viteazul?!

Nu mai acuzați străinii că ne taie domnitorii,
Că intimidează țara cu guverne provizorii,
Eu atât aș vrea să aflu, arătându-ne obrazul:
Totuși, unde au fost românii, când a fost tăiat Viteazul?

Și dacă atunci a fost un moment de rătăcire, unde sunt acum românii?!

Ah, nu sunt. Ok, bine, noapte bună!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Ceaușescu – România

  1. Ari says:

    Nu veți reuși niciodată să-i convingeți pe români c-au trădat, că și-au trădat propriul conducător care le-a adus Țara de la stadiul de semifeudalism la cel al civilizației, care le-a ridicat peste 4 mil. de apartamente, care le-a construit fabrici și uzine unde au muncit peste zece milioane de oameni, care le-a construit Transfăgărășanul, Metroul, Canalul Dunăre-Marea Neagră (după care tânjesc mulți astăzi), Casa Poporului, Sidex Galați, Oltchim, Petromidia, școli, grădinițe, spitale, creșe, pe care capitaliștii actuali n-au fost în stare nici măcar să le spoiască. Azi, în sec. XXI, într-o Românie – chipurile – membră NATO și UE, într-o Românie „democrată” (oare ce-o fi aia, ce fel de regim o fi ăla?!) încă mai sunt WC-uri în fundul curții, încă mai sunt comune întregi (în Apuseni) neelectrificate, încă mai sunt țărani care fac agricultură cu sapa. Și-atunci, chiar așa! unde au fost românii când a fost tăiat Viteazul? Tot acolo unde au fost și când a fost „tăiat” Ceaușescu! Mioriticii încă rumegă și mestecă mămăliga legați la ochi c-o pereche de izmene! Dau vina pe PSYOP, pe manipulări ordinare, pe faptul că Ceaușescu îi ținea înfometați și-n întuneric, că nu-i lăsa la spa prin Europa și la shopping prin Dubai, dar NICIODATĂ pe ZRADA! Au căutat vinovații în altă parte, nicidecum în ei înșiși, în mijlocul lor, în guvernul lor. Vorba ăluia din articolul de mai jos, care făcea referire la întreaga istorie a Ucrainei.

    Ce-i drept, nu cu mult timp în urmă, mă enervam îngrozitor atunci când citeam articole în care românii erau numiți trădători, duplicitari, perfizi. Deși n-ar fi trebuit să-mi pese! Nu-mi curge-n vene nici pic de sânge românesc. Dar sunt născută aici, crescută aici, educată aici. Mi-a fost întotdeauna dificil să mă desprind. Spuneam că n-au înșelat mai mult decât alții. Decât alte nații. Apoi, am realizat un aspect: chiar dacă n-au făcut-o, totuși, mereu au înclinat balanța în momentele de cumpănă ale țării. Ceea ce nu-i în regulă! Nu știu ce le-a oferit capitalismul… sărăcie, șomaj, hoție, tâlhărie, corupție de stat, miniștri și parlamentari pușcăriași, droguri, etnobotanice, escrocherie, homosexualitate, lesbianism, prostituție, sclavie, discriminare, crime și pistol la brâu tuturor nenorociților. Cine a suferit în regimul dinainte de ’89? Puturoșii, proștii, curvele și hoții de buzunare. Chiar dacă și atunci se făceau abuzuri, nu pot fi comparate cu cele de astăzi!

    Cea mai mare greșeală (inclusiv istorică, nu numai politică și de strategie) a fost destrămarea URSS-ului. În aceeași situație se află România în timpurile de acum, deși n-am văzut niciun intelectual d-ăsta omniscient, plimbat precum măgarul prim media vizuală, să regrete acele momente care au condus la decizia exterminării unui popor, la dispariția unei țări și la hotărâri care au facilitat alogenilor jefuirea resurselor, a economiei întregi. Ne merităm soarta! Să trăiți bine! – nu așa se exprima cândva unul dintre „aleșii” țării? Toată bogăția Țării adunată cu sudoarea poporului a fost confiscată de „elita” politică și financiară, în cârdășie cu organismele financiare mondiale, de băieții șmecheri, de pungașii pripășiți pe la noi și prin guvern, care ne dau atât cât să nu murim de foame. Cei care au guvernat după lovitura de stat, n-au fost în stare să construiască nimic în afara de sedii de birouri pentru stors românul de ultima leţcaie. Toți au fost puși pe căpătuire. Au devalizat băncile (Bancorex, Banca Agricolă, Banca Religiilor etc…), întreprinderile, fabricile, combinatele, au sărăcit populația prin inflație de 300%. Sub minciuna iliesciană în coabitare cu a lui Petrică în pulover, numită „privatizare”, producția României a fost redusă la tăcere treptat. Ce nu s-a putut fura, s-a vândut străinilor cu capital majoritar sau total pe mai nimic, prețul fiind sub cel de fier vechi, dar pe mită grasă. Nimeni nu se plânge! Toată lumea nu mai poate de atâta bine! Mai suntem câțiva ciumeți care conștientizăm situația. Restul… gheață la mal!

    Mai fac o ultimă referire și plec: la flașnetarii, care o „ard” cu crimele comunismului și cu securitatea care schingiuia la fiecare colț de bloc! Să facă bine și să se documenteze asiduu prin arhivele statului și prin bibliotecile lumii înainte de-a lansa păreri fantasmagorice: torturile fizice au încetat din anii 1970!!! Câți au mai făcut pușcărie politică pe vremea lui nea Nicu? Nimeni! Pentru că regimul ceaușist a avut cea mai inteligentă formă de protecție preventivă contra infracțiunilor de toate felurile. A analizat careva cum a fost posibil ca un individ considerat ”analfabet”, țăran, cizmar etc, să deschidă porțile lumii câștigându-le bunăvoința și încrederea regelui Spaniei, Juan Carlos, președintelui SUA, Richard Nixon, conducătorilor Israelului, Șimon Peres ori Ițhak Rabin, șahului iranian, Mohammad Reza Pahlavi, liderilor irakieni, sirieni, africani, palestinieni, președinților chinezi Mao și Xiaoping?! Nu doresc să existe dubii: nu-s nostalgică și nici n-aduc omagiu nimănui! Dar n-am nevoie de traineri motivaționali și de psihologi, nici de chestii „spirituale”- numerologie, tarot și horoscopiști – ca să nu bag de seamă că ne-am transformat într-o societate de imbecili aliniați la „valorile” progresiste ale nenorociților de globaliști! Ba mai mult, demonstrez bunăvoință și înțelegere față de cei care nu vor să-l repună în drepturile istorice și să-i recunoască meritele: sunt prea insignifianți, sunt mărunți și nesemnificativi, sunt suflete de slugă în mâna care-i sună precum clopoțeii din vechile case boierești, sunt niște oarecare lipsiți de originalitate față de el!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 2 =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.