Vae victis (?)

Avem motive să bocim? Nu, deloc! Dimpotrivă!

Așa zisa modernitate ne-a transformat în niște cretini schizoizi. Suntem doar niște copii răzgâiați, care acum plâng pentru că cei mari i-au pus la colț, sau, dimpotrivă, joacă și chiuie pentru că “Doamna” l-a pedepsit pe “copilul cel rău”.

Cred că utilitatea actualei “frângeri” va fi pe mai multe planuri. În primul rând, va contribui la “limpezirea apei”. În al doilea rând, va întări solidaritatea.

Este hilar cum TOATĂ “presa” are același “cântec”; ieri dimineață TOATE știrile erau despre “căderea economiei“, “urgia naturii“, “pătarea chiloților“, “da, rusoaicele!“, “smerenia perversă“; iar azi, un must!

La fel de hilar este cum “burtierele” titrau despre cum “Dragnea nu este nici Putin, nici Erdogan”.

Din păcate, nu este despre Dragnea: este despre noi. Despre cum nu putem fi altceva decât esența noastră, a românismului: trădători și curve. Avem un singur “proiect de țară”: 1848.

Este hilar cum toate adresările politice se referă la “Dragi români!”; toate “știrile” sunt despre “românii”, și “un mare număr de români”! Și, în același timp, fiind ROMÂNI, suntem foarte mândri de noi: de decembrie 1989, de Băzescu, de Joianis (dar nu de Iliescu), de războiul cel mare (dar nu de 23 august), de “unirea cea mare”, și de cea mică, de Carol (dar nu de 1877)… de Halep (dar nu de Năstase)!

Este minunat că suntem noi înșine: că nu are Ceaușescu statuie în fiecare Parc Central!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + four =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.