Ochiul furtunii

După ce am avut o întreagă după-amiază torturată de neștiința de la CDE, am putut să mă relaxez datorită unui adevărat specialist-expert-doctor: Valentin Naumescu. (memorare, memorare)

Adevărat: o imagine face cât o mie de cuvinte!

Întreg articolul este un El Dorado. Pasajul următor

Confortul material și tehnologic, incapacitatea școlii de a îi educa pe tineri să muncească și să învețe mai mult și lenea intelectuală a consumatorilor de clișee au favorizat în ultimii 20-30 de ani scăderea nivelului de inteligență[2], declinul continuu al IQ în ultimele decenii fiind deja demonstrat științific.

Pe lângă faptul că oamenii, simplu spus, se prostesc (iar observația, bazată pe declinul constant al IQ și al calității educaționale, este valabilă din SUA până în România), pandemia a mai adus o componentă suplimentară – oamenii se și înrăiesc, pe deasupra, devenind tot mai egoiști și mai iresponsabili.

îmi amintește cum, în 1990, în consolidarea Contrarevoluției victorioase politic în decembrie 1989, a existat, pentru o vreme, o mișcare generală în societate, și cu precădere vizând tinerii studenți, de întoarcere la ortodoxie (creștinism). Cu tendințe legionare, desigur. Pentru ca după zece ani să se constate că… este o tendință periculoasă, astfel ca acum ortodoxia să fie ciuma și holera. Similar, în anii 2005-2015, rețelele sociale, internetul și computerul în general, au fost promovate ca Everestul glorios a tot ceea ce este tânăr, frumos și liber, pentru ca azi acestea să devină… ceea ce ne spune VN mai sus. Ceea ce nu este decât… dialectica în acțiune. “Weil die Dinge sind, wie sie sind, werden die Dinge nicht so bleiben wie sie sind.”

Tonul de ură și de disperare al articolului mă liniștește. Senzația de băltire se risipește pe zi ce trece.

Delirul antivacciniștilor, complet rupți de înțelegerea beneficiilor vaccinării antiCovid și de încrederea în știință și medicină, precum și conspiraționismul toxic, au înflorit ca ciuperca de mucegai.

Cu cât li se spune mai mult și mai frecvent cât sunt de aberanți, cu atât devin mai turbați și mai alienați de tot ceea ce înseamnă rațiune, argumentație factuală, decență, cultură occidentală. Pur și simplu, „știu ei mai bine” că ceea ce le spune știința și medicina este greșit sau că autoritățile îi mint, pentru că le vor răul.

Blocarea spitalelor și costurile imense ale tratării nevaccinaților spitalizați în secțiile de terapide intensivă (peste 90% din totalul pacienților internați de Covid, la nivel global), costuri suportate din bugetul public, au împiedicat tratarea altor bolnavi, suferind de boli pe care nu le puteau evita, și au provocat indirect moartea altor pacienți care nu au mai putut beneficia de tratament medical.

Dar…

Pentru toți cei care susținem valorile europene și construcția europeană bazată pe integrare supranațională, Uniunea Europeană este a doua noastră țară, a doua noastră cetățenie, spațiul generos și luminos în care beneficiem de drepturi și libertăți individuale și de privilegiul de a fi stat membru.

UE este indiscutabil cel mai bogat, mai liber, mai umanist și mai inteligent dezvoltat teritoriu al lumii. Tot ce se întâmplă în UE ne interesează în mod direct și imediat.

Ah, Radu Tudor, unde ești? Notează:

Un alt semn al agresivității sporite a Rusiei a fost încurajarea obrăzniciei mitocanului Lukașenko, dictatorul din Belarus, care s-a gândit că ar nostim să atace Polonia/UE prin „bomba cu migranți” aduși cu miile de Belavia (compania aeriană de stat a Belarus), din Siria controlată de armata rusă.

Noroc că polonezii s-au ținut tare la graniță, nu au cedat presiunii și au arătat că un astfel de șantaj sinistru nu funcționează.

[…]

Umilirea Înaltului Reprezentant pentru Politică Externă și Securitate al UE la Moscova, vicepreședintele Comisiei Europene Josep Borrell, cu ocazia vizitei penibile din februarie, de către eternul ministru de Externe al Rusiei putiniste, Serghei Lavrov, arată capcana în care o UE ezitantă și slabă poate cădea în fața agresiunii și mojiciei rusești.

Până aici, toate bune și frumoase… Dar, Domnule VN, te rog să nu te iei de Domnul Președinte! Destul!

[P]reședintele Iohannis și-a trădat electoratul care l-a făcut președinte de două ori, în 2014 și 2019, exclusiv pe baza votului antiPSD.

Mă număr printre cei care l-au susținut public și l-au votat în cele patru tururi de scrutin, cu speranța că votul meu pentru candidatul Iohannis va ține PSD departe de putere.

Nu cred că cineva cu capul pe umeri din țara aceasta se mai îndoiește astăzi că președintele Iohannis însuși este cel care a rupt coaliția cu USR și a invitat PSD la guvernare.

Invenția lui Iohannis pentru conducerea PNL la congresul din septembrie, fostul premier Cîțu, s-a dovedit și el o mare dezamăgire, nu doar pentru că din „marile studii în SUA” nu a rămas mai nimic și s-a dovedit că nu a finalizat nici teza de doctorat, nici disertația de master, nu doar pentru că a țepuit o bancă americană pentru o datorie neplătită pe care o avea, nu doar pentru că la 30 de ani a condus mașina în mod iresponsabil, aproape în comă alcoolică (putea omorî oameni nevinovați), ci în primul rând pentru că, împreună cu „Echipa Câștigătoare”, a făcut guvern împreună cu partidul corupților, împotriva căruia au votat ani la rând toți alegătorii urbani ai PNL.

LE: TREBUIE să menționez, de la contributori, pe AG (memorare, memorare), și pe (Oh, cu mare respect!) VT (memorare, memorare). Doamne, ai milă de noi, bieți păcătoși! (Și mă crucesc de trei ori până la pământ.)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 9 =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.