Despre revoluții…

și lovituri de stat.

În contextul revoluției pe cale de fâsâire din Belarus, incitat de analogiile, făcute de experții noștri în materie de politică, strategie, geostrategie și etc., între aceasta și evenimentele din 1989 din România, mi-a venit în minte titlul corect pentru acestea din urmă: lovitura de stat a Securității din România împotriva Republicii Socialiste. Probabil că aceasta a fost inițiată de Pacepa, atunci când l-a influențat pe Ceaușescu să facă dizidență împotriva URSS, și să cocheteze cu SUA și pionul ei din acea vreme, China. SUA, după un obicei vechi, cinic, își folosește marionetele, apoi le aruncă la gunoi, neceremonios. România a servit, cu această ocazie, și ca obiect de testare a rafinării tehnologiei revoluțiilor colorate, descoperită post-belic, și având ca prim prototip 1968. În cadrul acestei tehnologii un loc important îl ocupă așa-zisul pop-art, implementat de Holywood, fenomenul rock – flower power, școala de la Frankfurt, ezoterismele cum tehnologia de toate aromele (inclusiv așa zisul SF, al cărui pionier se declară, sumețindu-se, CTP). În acest sens, desigur, este vorba de o contra-revoluție, a elementelor reacționare. Ce este interesant, este că elementele revoluționare lipsesc cu desăvârșire din peisaj. Este oarecum firesc, având în vedere că revoluția socialistă în România nu a fost nativă, ci a fost o grefă făcută de sovietici, pe un trup de natură fascizantă. Într-o mare măsură similar Ucrainei (România este Ucraina de limbă latină). Este interesant, pentru că România, în esența ei, este (sau a fost, înainte de cei aproape două sute de ani de negare a propriei naturi) creștină (ortodoxă). Similar cu Ucraina.

UPDATE 13.09.2020: Un articol interesant al lui MS la VP. (memorare) /UPDATE

Mi s-a părut interesantă afirmația din ultimul articol al lui Orlov, cum că Rusia, astăzi, nu numai că dispune de tehnologia anti-revoluție colorată, dar că tinde să o exporte. Dacă Orlov are măcar în mică parte dreptate, este interesant de urmărit evoluția în continuare a spațiului civilizațional creștin (ortodox).

Astăzi am auzit câteva știri, palide, despre re-așezarea dolarului și a burselor. Interesant de urmărit. Dolarul fiind seva prin care se hrănesc toate revoluțiile colorate.

Mă gândeam astăzi cum, interesant, China este full steam ahead, față de restul lumii, care numără zilnic la infectați, decedați, ATI-zați, și care obține succese istorice prin redeschiderea anulului școlar (de parcă școala ar însemna, acum, altceva decât îndobitocire instituționalizată).

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 1 =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.