Zeitgeist

Cea mai recentă carte a lui Jaques Baud. M-a făcut să mă uit în wiki.

Christopher Booker discussed wishful thinking in terms of “the fantasy cycle”, which he described as “a pattern that recurs in personal lives, in politics, in history – and in storytelling.” He added: “When we embark on a course of action which is unconsciously driven by wishful thinking, all may seem to go well for a time, in what may be called the ‘dream stage’. But because this make-believe can never be reconciled with reality, it leads to a ‘frustration stage’ as things start to go wrong, prompting a more determined effort to keep the fantasy in being. As reality presses in, it leads to a ‘nightmare stage’ as everything goes wrong, culminating in an ‘explosion into reality’, when the fantasy finally falls apart.”

Iată articolul referit în wiki. (memorare) Aprilie 2011!


Tucker Carlson a stat de vorbă cu Marele Satan. (memorare, memorare) Video: prima parte, a doua parte. Nu știu de ce a fost un eveniment care să merite mai multă atenție decât evenimentele zilnice descrise pe Mordor Online. Un Tucker Carlson cu bravada lui șmecherească obișnuită; un Mare Satan un pic mai dezlânat decât de obicei, posibil obosit și sătul de a discuta cu copii răsfățați.

Tam-tam-ul făcut de Lumea Liberă cu ocazia interviului a dat posibilitatea măscăricilor ticăloși ai serviciului să facă obișnuitele lor tumbe auto-suficiente. Iată-l pe Maestrul Ignoranței Prea-Gazoase. Iată-l pe Info-Războinicul Spilcuit al ISPRI. (memorare) Iată-l pe Șmecherie Grohăitoare. Și, desigur, propaganda oficială obișnuită de la gigi24.

Scott Ritter este emoționantul de serviciu.


Românii nu pot fi decât autentici, mai ales în Rusia.

BTW, moldovanii au fost un pic mai norocoși.


Îmi era un pic neclară Mișcarea Fascismului Românesc. Dar am văzut ieri un documentar care m-a iluminat: Legiunea Arhanghelului a fost varianta pășunistă, în vreme ce Conducătorul a fost varianta cazonă, de Mic Paris Îmbățoșat.


Ah, ce nenorocire cu obiele nespălate ăștia care nu pot pricepe, în ruptul capului, binefacerile Lumii Libere și Civiliza(n)te! LOL!


Credeați că Marele Satan nu este malefic?! LOL!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Zeitgeist

  1. Ari says:

    După titlu, pare să vă placă Hegel! El era cu spiritul epocii, cu spiritul național și cu spiritul lumii. Da, inclusiv Gothe, la fel Voltaire.

    Nici eu n-am priceput vâlva cu interviul, dar până la urmă explicația pe care mi-am dat-o a fost că Putin a fost de acord să-i acorde un interviu lui Tucker Carlson pentru că se bazează pe profesionalismul acestuia, pentru că la Moscova, ei știu că nu vor exista tăieturi, editări și îmbinări în cadrul celor peste două ore de dialog, că liderul rus nu va deveni o victimă a cenzurii. Ceea ce ar fi fost practic imposibil, dacă în locul lui Carlson era, de exemplu, un corespondent CNN. Desigur, este bine că datorită jurnalistului american, milioane de occidentali știu ce face Moscova și MAI ALES de ce, că în ceea ce privește declanșarea și desfășurarea operațiunii militare speciale NU a avut alternativă și că obiectivele sale trebuie îndeplinite. Repet, nu-l percep pe Carlson ca pe un individ onest, ci ca pe unul suficient de cameleonic dar preocupat de declinul țării sale în același timp, dar asta reprezintă strict opinia mea, fără să dețin rapoarte ale propriului serviciu secret la mine în buzunar. Posibil, din moment ce președintele Rusiei a fost de acord cu dialogul, să cunoască mult mai multe despre omul-Carlson ca și despre ziaristul-Carlson, altfel nu-i spunea verde-n față că a ratat angajarea la CIA.

    În orice caz, Rusia, după tot ce s-a întâmplat în ultimii doi ani, pare că va merge pe drumul ei, fără să se uite în urmă, indiferent dacă SUA o vor înțelege sau nu. Mai mult, Carlson nu este un magician, iar Occidentul nu va înceta să fie Occident nici după unul și nici după sute de interviuri cu președintele Putin.

    Referitor la presa din România, indiferent de cine-i făcută, indiferent câți „analiști” care se consideră omniscienți își dau cu părerea, n-am ABSOLUT NICIUN INTERES s-o comentez! Pierdere de vreme!

    Apreciez sinceritatea lui Cosmin Avram în filmuleț. La Ekaterinburg, spre exemplu, marile branduri n-au părăsit locațiile, nu s-au retras. Am fost eu de sărbători cu treabă în oraș și erau tot acolo, bine-mersi. Rușii cumpără, nu stau să-și numere creițarii, ceea ce-i în regulă, din punctul meu de vedere.

    Foarte bune subiectele oferite pe blog și astăzi, ca, de altfel, și părerile/judecățile dvs.

    Grijă mare fiindcă unul dintre argumentele folosite de apologeții Mișcării Legionare este că Procesul de la Nurnberg ar fi exonerat această mișcare și prin urmare eticheta de „fascistă” nu este valabilă, chiar dacă dvs. aveți dreptate, dat fiind că Mișcarea Legionară este singura care poate fi considerată o formă clasică a fascismului în România. Ba, m-aș grăbi să spun că fascismul acesteia rezidă atât din punctele de vedere exprimate de către ideologii legionari și de către politicieni legionari, dar rezultă inclusiv din urma faptelor, a acțiunilor pe care Mișcarea le-a desfășurat încă înainte de 1927 când se constituie în formula ei cunoscută, până târziu în perioada post-antonesciană, după 1944. Așadar, a fost fascistă chiar din preistoria ei, provenind din Liga Apărării Național Creștine condusă de Alexandru C. Cuza. Nici descoperitorul insulinei, Nicolae Paulescu n-a fost străin de fascismul și antisemitismul românesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + sixteen =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.