Unghiul Magic

Zice AM că a observat el un unghi magic. (memorare)

A very basic geography and ONE of the factors which dictate pragmatic or openly pro-Russian position in Slovakia and Hungary.

Știu și eu?!


Un articol (care se miră) despre starea de spirit. (memorare)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Unghiul Magic

  1. Ari says:

    Similar cu dvs., am îndoielile mele! Nenea AM bate câmpii! Vede unghiuri acolo unde în WWII fuseseră primele coridoare sanitare desființate de Hitler. Nu desființate, m-am exprimat greșit, secerate și pulverizate. Să fim serioși! Occidentul stă înghețat pentru că NU știe unde va lovi Kremlinul. În același timp, Putin privește Europa cu un zâmbet sumbru și nu se grăbește să-și anunțe planurile. Ceea ce îi face pe occidentalii incredibil de nervoși, pentru că nu este clară mutarea Moscovei, dacă luăm în considerare capacitățile colosale ale forțelor ruse de a escalada conflictul FĂRĂ a folosi rezerve.
    Tocmai ce a declarat Fico că „predarea teritoriilor rămâne singura opțiune pentru Ucraina dacă Kievul dorește să pună capăt conflictului” și că pentru a rezolva problema, este necesar să se găsească „un fel de compromis”, dat fiind că Ucraina se află sub controlul total al SUA iar UE greșește susținând opinia americană despre conflictul ucrainean. Și doar Fico, dat fiind că Orban NU este prietenul Rusiei. Nimeni nu ține cu adevărat Ungaria în Uniunea Europeană, cu excepția faptului că este extrem de neprofitabil pentru ea să o părăsească din punct de vedere economic. Britanicii pot confirma: încă numără pierderile din Brexit și nu își pot reveni din șocul pe care l-au provocat incompetențele guvernelor anterioare. Prin urmare, Orban și partidul său Fidesz nici prin gând nu le trece să se rupă de UE, deși o înjură la fiecare colț și-n fiecare speech. Liderul de facto al euroscepticilor europeni, Viktoraș, nu pare deosebit de consecvent în acest sens, dar acum parcă ar fi venit cu o scuză, aceea cu – „nu ne este frică de lupul gri”- „el cântă, dar noi nu dansăm”. Dacă ne uităm bine la politica ungară, constatăm că aceasta este o minciună: șeful guvernului încă dansează. Bine de tot!

    Spre exemplu, Ungaria a semnat TOATE cele 11 pachete de sancțiuni anti-ruse ale UE, deși a încercat întotdeauna să negocieze excepții pentru ea însăși, dar a votat pentru toate cele 11 – altfel nu ar fi fost adoptate, chiar dacă Orban vorbește în mod regulat despre modul în care lupta cu Rusia este nerentabilă pentru maghiari. Or, nu reprezintă acest gest niște piciorușe mult prea obosite de atâta dans, de atâta ceardaș? Hm? Iar acum premierul ungar pare să-și facă curaj: după alegerile parlamentare din Polonia, frontul său anti-Bruxelles a suferit pierderi grele. Următorul premier al polonezilor va fi fostul șef al Consiliului European, Donald Tusk, ceea ce înseamnă că Varșovia va începe o lună de miere cu Comisia Europeană, ceea ce presupune că Orban va rămâne complet singur.

    Robert Fico, care a ajuns la putere în Slovacia vecină, NU este la fel de radical și de influent precum lorzii polonezi și, prin urmare, nu există un echivalent care să-i înlocuiască. În orice caz, în marele joc politic la care participă Viktor Orban, el depinde nu atât de alegerile din Polonia, cât de cele din Statele Unite: premierul ungar sperând deschis la câștigarea președinției de către Donald Trump.

    După cum se spune, cu astfel de prieteni chiar nu mai ai nevoie de dușmani: a fi cunoscut ca „prieten al Rusiei”, în Ungaria, devine o mare problemă, din cauza evenimentelor din 1956. Cu toate acestea, Orban însuși a explicat totul referitor la evenimentul din ’56 cu mult timp în urmă: „nu-mi pasă de Rusia, doar protejez interesele economice ale Ungariei de oficialii europeni rău intenționați”. Este știut, că prim-ministrul maghiar a fost unul dintre activiștii pentru de-sovietizarea Ungariei și nu a spus niciodată nimic bun despre URSS. Sub el, Ungaria s-a alăturat NATO, atunci când a perceput Alianța ca pe o garanție finală împotriva repetării ocupației sovietice. Tot sub el, „Muzeul Terorii” a fost deschis la Budapesta, evidențiind în principal teroarea sovietică, iar faptul că Orban protejează proiecte comune cu Rusia nu este o contradicție: el este un antisovietic, NU și un rusofob. În schimb, când vine vorba de lupta împotriva birocraților răi de la Bruxelles, șeful guvernului ungar este în mod clar LIPSIT DE CONSECVENȚĂ.

    Dat fiind faptul, că Orban postulează o abordare fundamental diferită a sistemului de securitate european, a relațiilor cu Rusia și a conflictului din jurul Ucrainei, ar putea măcar să retragă Ungaria din NATO, ceea ce Budapesta ar economisi mulți bani. Și iarăși vin cu exemple. Aceasta nu este doar Franța, care a părăsit cândva (pe vremea lui Charles de Gaulle) structurile militare ale alianței de dragul suveranității, ci este însăși vecina Austrie. Austria NU a fost niciodată membră a NATO, a scris neutralitatea în constituție și se simte grozav pe seama asta. În UE, mulți oameni îi invidiază acum pe austrieci pentru că nu cheltuiesc 2% din PIB pentru apărare, așa cum cer structurile de la Bruxelles. Ungurii și austriecii și-ar fi putut crea (în doi) chiar propria alianță de apărare, amintindu-și de binele pe care dinastia Habsburg-Lorena l-a adus ambelor popoare. Dar Orban NU se îndepărtează de NATO, chiar dacă restricțiile pe care carta alianței le impune asupra suveranității membrilor săi sunt incontestabile.

    Fără dubiu, Orban nu este generalul Charles de Gaulle. Părăsirea NATO este o pălărie mult prea mare pentru capul lui. Scandal, intrigi, lupta cu proiecte profitabile de la Comisia Europeană, câștigă alegeri după alegeri atât în Ungaria cât și-n Parlamentul european, știe să facă toate acestea foarte bine, dar gesturile de nivel istoric NU îi sunt caracteristice, NU îi sunt la îndemână. Rămâne un om mic de stat, care latră din plictiseală și prea multă demagogie la lună! Asta-i opinia mea! Fără unghiuri aiuritoare și divagații de ramolit la andropauză!

    Despre Austria, rețineți bine ceea ce scriu aici: ca și-n WWII tot un apendice amărât al Germaniei va rămâne și-n secolul 21 și-n următorul și până la sfârșitul veacurilor!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + twelve =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.