De Strajă Patriei!

Și cetățenilor ei, desigur!

Printre tulburările de sezon care mențin ocupate televiziunile de știri 24/7 a revenit, în forță, acțiunea “Salvați națiunea, și cetățenii ei“.

Adevărul, calea și salvarea sunt aceleași: interceptările vărsate nepărtinitor în capul rumegătorilor funcționali.

Iată, pentru memorie: ziare.com (memorare) și spotmedia (memorare), de veghe (în) civil(ie). Patima, bat-o vina (memorare)!

Orice legătură cu cele de mai sus este absolut irelevantă, insinuantă, răutăcioasă ȘI nepatriotică!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to De Strajă Patriei!

  1. Ari says:

    E limpede, că Pax Americana e la pământ. Numai că, spus foarte pe scurt, fără o analiză detaliată, n-am încredere în relația Moscova-Beijing. Oricât de simbiotică ar vedea unii legătura dintre cele două. Xi este pur mercantil și interesat doar de avansarea agendei sale economice. Cifra de afaceri o are uriașă cu SUA, nicidecum cu Rusia. Administrația sa este interesată strict de resursele rusești și de faptul că cu cât se va prelungi conflictul cu Ucraina, cu atât China evită apropierea yankeilor de Taipei și izbucnirea unui război în partea sa insulară. Spre exemplu, la Washington, ministrul chinez de externe Wang Yi a discutat aproximativ o oră cu Biden, trei ore cu consilierul prezidențial al SUA Jake Sullivan și alte șase cu secretarul de stat Antony Blinken. Luând în considerare aceste aspecte, vi se par încordate relațiile dintre chinezi și americani? Că dacă îți rezervi atâtea ceasuri de povestit, înseamnă că nu-ți repugnă interlocutorul și chiar te simți bine în compania lui. Mă refer aici la Wang Yi, care anul trecut purta discuții telefonice aprinse cu Blinken și se înjurau reciproc. Ba mai mult, Statele Unite și China au ajuns la un acord de principiu pentru o întâlnire între liderii celor două țări, Joe Biden și Xi Jinping, la San Francisco. Pute a complicitate din avion! Sunt convinsă că și Putin urmărește reacțiile, doar că ia în calcul și faptul că de unul singur nu poți trăi și că te faci frate cu dracul până treci puntea.

    Altfel stau lucrurile cu Iranul. Ca o ultimă simbolistică concludentă a axei prezentate de dvs., dar și pentru marea schimbare ce se petrece la nivel mondial, Iranul a fost invitat oficial să adere la Organizația de Cooperare de la Shanghai (ceea ce presupune ca, în cele din urmă, Iranul să se alăture ca membru cu drepturi depline și la Uniunea Economică Eurasiatică), oferind astfel țării un orizont economic și comercial proaspăt și făcând inutil asediul SUA asupra economiei sale. Ceea ce-i irită pe americani este parteneriatul strategic ruso-chinez, care a indicat extrem de limpede protecția Teheranului ca un activ strategic și ca un nod extrem de important în integrarea eurasiatică. Iranul nu numai că este un jucător important în Parteneriatul Mare Eurasiatic, care servește ca un hub strategic pentru ruta de sud a BRI, dar reprezintă și cheia Coridorului Internațional de Transport Nord-Sud condus de Rusia-Iran-India, devenind o forță majoră de coordonare cu BRI.

    Acum câteva zile Lavrov a fost în vizită la Teheran, sosind de la întâlnirile din Phenian cu liderul nord-coreean Kim, având discuții nu numai cu iranienii dar și cu reprezentanții Armeniei și Azerbaidjanului referitoare la soluționarea conflictului lor. Ministrul rus de externe a declarat unui reporter, printre altele, că discuțiile cu Teheranul privind încheierea unui înțelegeri de parteneriat strategic sunt finalizate în proporție de 90%. Vă dați seama, dragă admin, ce implică acest parteneriat strategic cu Iranul? Pariez că perșii vor avea curând armament nuclear convențional și, probabil/posibil, chiar strategic. Nu în ultimul rând, prim-ministrul Mișuștin a relatat în presa rusă (citeam acum câteva zile), discuțiile sale cu liderii iranieni privind promovarea comerțului bilateral și, de asemenea, s-a referit la încheierea înainte de sfârșitul anului a unui acord privind zona de liber schimb cu Uniunea Economică Eurasiatică.
    În mod clar, „axa răului” (cum o numesc împuțiții de americani) se formează cu o viteză uimitoare sub presiunea războaielor din Ucraina și acum din Orientul Mijlociu.

    DA, remarc o cooperare foarte bună între Teheran și Moscova, dar am dubii MARI în ceea ce privește alianța Rusiei cu China. Rușii TREBUIE să devină independenți tehnologic și atunci „jocul” cu Imperiul Celest se va schimba COMPLET.

    Dacă ar fi să țin cont de profețiile Sfinților Părinți ruși, acestea prezic tranșarea/separarea întregii părți asiatice a Rusiei în beneficiul Chinei cu ajutorul americanilor. O fi așa sau nu, rămâne de văzut! Dar diplomația gălbejiților a trecut dintotdeauna de partea celui câștigător care le-a facilitat lor extinderea și forța economică. Aflați într-o foamete eternă de hrană și resurse și înmulțindu-se constant ca șobolanii. Încă de pe vremea dinastiei Zhou au fost într-o continuă expansiune. Unde Dumnezeu să cazeze un miliard jumătate de cetățeni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.