It’s on?!

O informare interesantă, azi-dimineață.

Menționarea lui Gherasimov este ceea ce mi-a atras atenția.

Spațiul informațional este complet distorsionat de ceața războiului. Senzația pe care o am, de câteva zile, este de It’s on.

Rătăciții ideologic din fosta Ucraina sunt presați pentru așa-zisa contraofensivă, care o să taie calea terestră a rușilor spre Crimeea. Au început cu câteva giumbușlucuri teroriste în regiunea Belgorod. Acțiunea la care se referă MoD mai sus este, posibil, continuarea acestor demonstrații.

Spațiul media este mai îmbâcsit și mai toxic decât oricând. AM este explicit.

Maestrul se laudă, uneori, că este absolvent de filosofie. Marxist-leninistă! Nu este decât o rușine ideologică!

Ar fi mai bine să se limiteze la ceea ce cunoaște nemijlocit. Nu de alta, dar măcar ne binedispune!

UPDATE 6 iunie 2023: SR și AM.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to It’s on?!

  1. Ari says:

    Ați sesizat corect: războiul SUA-NATO împotriva Rusiei se va intensifica în săptămânile următoare! De asemenea, Rusia a raportat o ofensivă a trupelor ucrainene spre sud, asupra teritoriului de pe coasta Mării Azov, care leagă Crimeea și Donbasul. Probabil, acesta este motivul pentru care Ministerul Apărării va crea până la sfârșitul anului două districte militare, două armate, la care se va adăuga regiunea navală Azov. Stabilirea unor astfel de sarcini de amploare indică faptul că Rusia se pregătește pentru o luuungă perioadă de confruntare cu NATO precum și apariția unor noi puncte de tensiune, care depășesc cu mult specificul operațiunii militare speciale.

    Puterile SUA și NATO sunt hotărâte să provoace o înfrângere a Rusiei, visând la o paradă militară a trupelor NATO pe străzile Moscovei.
    Operațiunile din Ucraina sunt doar o parte dintr-un război abia deghizat, nedeclarat, dintre NATO și Rusia, care se extinde ca intensitate și sferă geografică. Și afirm acest lucru, deoarece Polonia a devenit direct implicată în conflict, membrii așa-numitului „corp de voluntari polonezi” participând la raidurile transfrontaliere din Ucraina în Rusia. Apoi în Estonia sunt pregătite câteva unități de parașutiști francezi apte să intervină în Sankt Petersburg. Zeci de nave și sute de avioane, împreună cu infanteriști și divizii mecanizate au fost trimise în țările baltice Letonia, Lituania și Estonia.
    Dacă luăm în considerare declarațiile oficialilor de rang înalt din SUA și NATO, acelea în care specifică fără dubii că sunt angajați în înfrângerea militară a Rusiei, administrația Putin va fi obligată să interpreteze toate aceste acțiuni ca posibile pregătiri pentru incursiunile NATO pe teritoriul rus, scopul lor fiind acela de-a sprijini ofensiva ucraineană prin distragerea atenției comandanților militari ruși de la concentrarea exclusivă de pe frontul ucrainean, forțându-i să devieze forțele către alte regiuni de graniță.

    Prin urmare, din nefericire, aveți dreptate! It’s on!
    Chiar dacă Rusia va fi capabilă să învingă actuala contraofensivă, conflictul nu se va termina, evoluând rapid într-o luptă prelungită, din ce în ce mai violentă, mai sângeroasă și globală. Operațiunea militară specială a intrat în câmpul gravitațional al războiului total: adică un război care nu este episodic, ci o stare permanentă a societății căreia îi este subordonat totul.

    Opiniile lui Cristoiu NU mă interesează, NU merită atenția mea! Atunci când individul își va motiva „relațiile” și „colaborările” cu trusturile Bertelssman și Ringier în manipularea știrilor, informațiilor și opiniei publice din România, abia în acel moment, va demonstra un strop de verticalitate! Lingăii nu mi-au plăcut niciodată! Sub nicio formă!

  2. Ari says:

    Nu de puține ori, l-am acuzat pe Putin că nu a judecat corect strategia operațiunii militare speciale, că nu și-a ascultat consilierii sau că rapoartele FSB/GRU n-ar fi fost așa cum trebuie. Mă gândeam, adesea, că a greșit neaplicând o metodă ofensivă de tip blitzkrieg în Ucraina, că nu l-a capturat, încă din prima săptămână a conflictului, pe Zelenski, că le-a oferit occidentalilor, prin lentoarea avansării oamenilor lui Kadîrov și-ai lui Prigojin, posibilitatea de-a se regrupa, de-a trimite și mai mult armament cu „instructori” și de-a provoca daune cât mai mari teritoriului și populației ruse. Erau momente în care, practic, ajunsesem să vizualizez, cu ochii minții, bineînțeles, parada trupelor NATO în Piața Roșie. Regretam profund, ca un popor demn și curajos, cu o cultură și o istorie extraordinară, care a rezistat peste 800 de zile la Stalingrad și a oferit lumii eroii din Frații Karamazov și pe cei din Crimă și pedeapsă, pe inegalabilul Rubliov și icoanele sale, pe Pușkin și pe Soljenițîn, pe Esenin și Cehov, pe Tolstoi și Turgheniev, pe Solohov și Maiakovski și alții care au zugrăvit în sufletul fiecăruia dintre noi acel sentiment al IMENSITĂȚII, să fie învins și mai ales umilit de niște occidentali imperialiști care și-au clădit națiunile înrobindu-i și ucigându-i pe alții.

    Numai că de vreo 4-5 luni încoace, încep să pricep planificările și pregătirile lui Putin, încep să înțeleg de ce a acționat cu viteza melcului turmentat. Problema se regăsește în acțiunile Coloanei a V-a, cea de-a VI-a fiind constituită din fosta nomenclatură comunistă și copiii acesteia, inofensivă pe plan extern, dar extrem de periculoasă în plan intern. Trădătorii ruși, plătiți consistent de americani și de lacheii lor englezi, au încercat să prăbușească statul din interior de foarte multe ori de la începutul rivalității ucrainene. Regizorul Nikita Mihalkov a tras numeroase semnale de alarmă pe canalul propriu de televiziune în acest sens, dar fiindcă nu dispunea de dovezi solide, niciodată nu aprofunda subiectul.

    Astăzi îmi cade sub priviri următoarea știre: „ Guvernatorul Roman Starovoit a informat despre atacul armatei ucrainene în regiunea Kursk”.
    Guvernatorul Regiunii Kursk, Roman Starovoit, a declarat că în noaptea de 7 iunie, Forțele Armate ale Ucrainei au bombardat o substație electrică din Popovo-Lezhachi, districtul Glușkovski: https://t.me/s/gubernator_46
    Nu pot să nu mă întreb: oare ce-a păzit FSB-ul? Cum au ajuns naziștii ucraineni în zona cu pricina? Cum e posibil să fie atacat Kremlinul cu drone de pe propriul teritoriu? Răspunsurile nu-s dificile: coloana a V-a NU ar exista fără aportul ofițerilor ruși din sectorul de securitate. Nici lovitura de stat din ’89 nu s-ar fi putut concretiza fără trădarea unor lepre din structuri. De ce liderul de la Kremlin nu și-a făcut ordine și disciplină în administrație înainte de începerea operațiunii speciale? Dacă ar fi forțat nota și s-ar fi terminat războiul în maxim o săptămână de la declanșarea lui, statul rus NU ar mai fi funcționat și ar fi fost dizolvat până la ora actuală!!! Nu ar fi fost pentru prima dată în istoria zbuciumată a Rusiei, când statul ar fi fost „dinamitat” din interior. Dar nici nu pot concepe ca trădarea țării să fie pusă la cale de mai bine de 30 de ani, iar V. Putin să aștepte cuminte, precum cățelul pe coadă, spulberarea celei de-a Treia Rome, doar de dragul „partenerilor” occidentali.

    Spre exemplu: liderii celui mai mare producător de argint primar din Federația Rusă și al doilea cel mai mare producător de aur din lume, Polymetal International, au decis să-și părăsească pozițiile și să părăsească țara. De ce Dumnezeu au mai fost ăștia lăsați să respire? În solda căror oligarhi și-au desfășurat activitatea? De ce n-au avut soarta lui Deripaska? Nu cumva, pentru că au cotizat substanțial la partidul Rusia Unită? Și tot așa! Războaiele se sfârșesc numai atunci când vor cei cu bani, ei fiind și inițiatorii. Restul…. sunt povești! Mor suflete nevinovate și suportăm toți consecințele pentru o clică psihopată, extrem de lacomă. O liotă nesăbuită, care ar dispărea într-o clipită sub furia cetățenilor lumii. „Greșelile, atât în viață cât și-n politică, se plătesc” – spunea marele nostru Iorga. Cam aici, în acest punct, s-a ajuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two + eighteen =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.