Inteligența artificială

De ceva timp suntem asaltați de prosteala cu The New Kid in Towninteligența artificială. ChatGPT. Și alte arome. Și toată șarada techosupremației; și au, și vai, și peremoga

Nu mă pricep. Dar din logica practicii toată bâzâiala mi se pare suspectă.

Iată un articol interesant pe temă, la MoA. (memorare)

Artificial Intelligence is a misnomer for the (ab-)use of a family of computerized pattern recognition methods.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Inteligența artificială

  1. Ari says:

    În ceea ce privește AI, există o uriașă diferență între automatizarea cognitivă și autonomia cognitivă. AI este pur automatizare, o jucărie, un truc de salon, nicidecum o entitate vie cu observații și concluzii independente. Deci, FĂRĂ autonomie cognitivă! Cu siguranță, nu este nici o ființă asemănătoare unui zeu capabilă să ne umple cu ambrozie științifică sau să construiască o civilizație perfectă. Prevăd că o societate dependentă de AI va sta și va rămâne prinsă într-un soi de stază (o fi SF ce scriu eu aici, dar nu știu cum s-o numesc altfel), pentru a nu inventa niciodată ceva de mare valoare și pentru a nu progresa niciodată. Va fi preocupată doar de fuziunea oamenilor cu algoritmul. Acolo se vor îndrepta TOATE energiile societății, fiindcă va induce TIRANIA SUPREMĂ.

    Totul se conturează într-un război al psihopaților globaliști îndreptat împotriva populației acestei lumi, deoarece s-a stabilit deja rolul corelației dintre vaccinurile multiple (rezultate în urma unor alte și alte pandemii inventate) și tehnologia 5G, rețeaua 5G fiind indisolubil legată de modelul „Marii Resetări”, de „Orașele Inteligente”, de așa-numita „A Patra Revoluție Industrială”, precum și de „Internetul Tuturor Lucrurilor” prin Inteligența Artificială.
    Dacă oamenii vor fi convinși să predea automatizării INCLUSIV oportunitățile de luare a deciziilor, atunci și-au predat libertățile în schimbul confortului. Asta-i opinia mea, până-n momentul de față! Dacă algoritmilor li se va permite să dicteze o mare parte din alegerile și concluziile cu care ne confruntăm zi de zi ca ființe, atunci nimeni nu va mai simți un sentiment de responsabilitate pentru acțiunile sale. Mai precis, indiferent de consecințe, tot ce au de făcut pentru tot restul vieții lor este să-și spună că au urmat doar sugestiile (sau ordinele) AI, AI devenind astfel o formă de conștiință externă colectivizată, o busolă morală COMPLET artificială pentru mintea stupului. Dar cine va controla cu adevărat această busolă morală și va bloca deciziile a milioane de oameni? Va fi AI sau vor fi elitele din spatele cortinei, care manipulează algoritmul? Fiindcă guvernarea AI nu se referă doar la eliminarea opțiunii, ci și la eliminarea informațiilor de care am putea avea nevoie pentru a fi suficient de educați pentru a face …ALEGERI. Aici, zic eu, se află marea provocare a umanității. Și știți de ce? Fiindcă indivizii vor fi forțați să decidă, să distingă, NUMAI ceea ce li se impune. Fără așa-numitul liber arbitru! Oricum ar fi, nu va exista niciodată o AI obiectivă și nici vreo AI care să înțeleagă diversitățile dezvoltării psihologice umane. Dar acest din urmă aspect nu cred ca va interesa prea mult pe acele personaje care hotărăsc din umbră. În mintea lor sucită, omul este previzibil! Total fals! Tocmai de aceea va fi un experiment care NU va fi pe deplin reușit.

    Guvernarea AI și o societate integrată AI nu ar fi altceva decât o acțiune disperată de a nega necesitatea luptei cu situațiile care apar în decursul nostru existențial , precum și voința de a le depăși . Și ca o concluzie la rândurile mele, sunt de părere că visul globalist al inteligenței artificiale este condus nu de acțiuni îndrăznețe, nici de prea multă mărinimie față de rasa umană, ci de frică. De frică, pentru că fără inventarea ei și-a tuturor uriașelor schimbări care o vor precede în politică, economie. sănătate, finanțe, armată etc. etc. foarte multe adevăruri nu ar mai putea fi înăbușite: ascunderea unor tehnologii de mare anvergură care ar decide ridicarea instantanee a standardului de viață, falsificarea istoriei, fraudele incomensurabile ale sistemului financiar-bancar și altele și altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 12 =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.