Masacrul de la… Буча

Deoarece presa a transcris numele orașului în varianta engleză Bucha, am avut impresia că este vorba de Buha sau Buca, asemenea cu Bucharest. După ce am rămas mirat de transcrierea numelui în unele locusuri românești ca Bucea, am văzut numele scris cu chirilice și am înțeles că, da, este un fel de Bucea sau Bucia.

Dar doar după ce am citit articolul de la DR (memorare) am înțeles că numele nu este întâmplător, și așa mi s-a confirmat senzația pe care o am de “Syrian Playbook”:

So, indeed, is… Butcha! În engleză!


Jesus Z. s-a adresat și parlamentarilor români. Spre dezamăgirea mea nu l-a certat pe Domnul Președinte. Nici nu avea de ce.


Ungurii s-au luat după prostelile sârbești și se pun contra ISTORIEI.


Suntem curioși ce vor face francezii la urne. Nu-mi țin răsuflarea…

BTW, FD are, deja, vizualizarea lui 2024 în Democrația Republicii Prezidențiale. (memorare) Știindu-i portofoliul de Pitie… înclin să fiu de acord cu el.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Masacrul de la… Буча

  1. Ari says:

    Slabe șanse ca „francezii” să hotărască la urne vreun Charles de Gaulle! Din mai multe motive: cel principal ar consta în faptul că un de Gaulle nu se „naște” în spirite mărunte, obediente și mai ales lipsite de rafinament intelectual, apoi francezii nu prea mai sunt… francezi, ci mai mult marocani, algerieni etc. cu cetățenie franceză.
    Pe de altă parte, prostia a devenit trend evolutiv din moment ce în ​​ultimele două zile (cel puțin) a fost promovat un tip foarte diferit de scandal, care ar viza crimele de război, doar din „plăcerea” sadică a unora ca Biden și compania de scelerați de-a atinge același obiectiv de ultraj universal. Consecința acestuia? Cererile președintelui francez Macron și ale cancelarului Scholz al Germaniei pentru măsuri și mai draconice împotriva „barbarilor” din Est; și anume un embargo complet asupra hidrocarburilor rusești, chiar dacă solicitarea și punerea ei în practică înseamnă sinucidere pentru industria și economiile europene. Acești doi cintezoi (taraf de granguri, cum vă place să-i numiți) au cântat în fața microfoanelor aproape simultan, denunțând presupusele atrocități comise de soldații ruși în timp ce se retrăgeau din Kiev. Și-atunci, da, chiar NU merită să vă țineți răsuflarea…
    De data aceasta, în comentariul meu există o notă de sarcasm în a vorbi (scrie, de fapt) despre o operațiune de tip false flag ucrainean asezonată cu destul de multe fingerprints ale CIA & SIS, care este evidentă ca ziua pentru oricine are jumătate de neuron funcțional. Ceva oarecum asemănător cu catastrofa MH17 din 2014, pe care Valentin Vasilescu a explicat-o perfect, la vremea aceea, într-un articol profesionist publicat pe Vocea Rusiei.
    Mi-amintesc ce s-a întâmplat pe Maidan, când unitățile neonaziste susținute de SUA au angajat lunetiști pentru a ucide demonstranți pașnici în sprijinul unei povești fabricate despre violența poliției guvernului Ianukovici, încercând să justifice îndepărtarea sa ilegală. Aceiași criminali cinici au controlat politica ucraineană din acele momente și până în prezent. Jesus Z. – cum l-ați denumit – nu i-a dominat niciodată! Nici Poroșenko!
    Echipele de presă ale Federației Ruse, care au intervievat refugiații care părăseau Mariupolul prin coridoarele umanitare, au raportat pe larg cum batalionul Azov și alte trupe naționaliste radicale atașate de armata ucraineană (cât o mai reprezenta totalitatea forțelor militare ale unui stat) împușcau pe oricine îndrăznea să iasă din subsoluri spre a se alătura căilor de evacuare din oraș. Nimic din toate acestea nu a fost preluat de presa occidentală. Dar, cu siguranță, propagandiștii de la Kiev au decis să întoarcă pe dos istorisirea și să o vândă în continuare. Puțintel diferită („dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc, dar atunci să se schimbe pe ici pe colo și anume în punctele… esențiale” vorba marelui Caragiale), dar patternul e tot ăla!
    În concluzie, există motive pentru care războaiele sunt purtate până la moarte, așa cum există motive ca numeroase dispute cruciale între națiuni să nu fie supuse diplomației, până când una dintre părți nu este complet distrusă. Trăim un astfel de moment istoric. Și este cel mai trist, zic eu, ca aici în Europa, să vezi lideri „aleși” precum Macron sau Scholz jucând alături de criminali pentru a câștiga favoarea suveranului din Washington.
    Larry Johnson motivează în stil caracteristic evenimentul Bucha: https://sonar21.com/bucha-massacre-a-ukrainian-false-flag/
    Dan Diaconu îl aduce, la rându-i, în atenția cititorilor: https://trenduri.blogspot.com/2022/04/razboiul-prin-prisma-stirilor-care-nu.html
    „Masacrul de la Bucha, din narativ anti-rusesc al Ucrainei se transformă într-o operaţiune PSYOP eşuată. Imaginile publicate de ucraineni sunt de râsul curcilor. Morţi care fac cu mâna sau care se ridică înainte de a se termina filmarea au transformat totul într-un eşec teribil. Asta nu e însă un motiv pentru a nu continua narativul, astfel încât, prin studiorile TV de peste tot din lume continuă acuzele în condiţiile în care imaginile compromiţătoare au fost tăiate din filmări, pentru a se petici greşelile de regie.”

    P.S. Trebuia să folosiți ghilimelele în titlu, deoarece NU a fost niciun masacru! În graba de a ne demonstra, nouă, cititorilor, că aveți habar de chirilice ați pierdut esențialul! 🙂 Altfel, din cele 3 fraze scrise, ieșea lucrare de doctorat! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + one =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.