Trump – trumpism

Citesc la BH un articol interesant despre DJT. Este o traducere a articolului apărut în orientalreview.org. (memorare) Unul dintre comentariile de la BH ne duce la un alt articol interesant.

Nu avem o imagine unitară despre Trump. Știm că vine dintr-un mediu de afaceri și de reality show. Știm că discursul lui este, adesea, non-conformist. Știm că acțiunile lui, cele vizibile, nu sunt altfel decât în continuarea politicii standard, imperialiste, a Statelor Unite (MS spunea că nu contează cine este nominal președintele în Statele Unite, politica acesteia este constantă). A construi din efectele (reale) “adverse” ale acestei politici un “machiavelism” benefic al lui DJT este doar wishful thinking.

Dacă Statele Unite au nevoie de “salvare”, și dacă DJT poate aduce această “salvare”, este o chestiune de dezbatere. Orlov este de părere, cu argumente, că nu și nu. Primul nu în sensul că “nu sunt salvabile” în această formă.

Părerea mea este că doar o analiză în cheie marxist-leninistă a Statelor Unite, a “Occidentului”, precum și, în consecință a lui DJT, ne poate da un pic de lumină. Altfel bâjbâim pe întuneric, și vedem drept reale fantasme și închipuiri.

Oricum, articolul postat de BH face bine, pentru că aduce în limba română o problematică absentă cu desăvârșire în spațiul discursiv carpato-danubiano-pontic.


TS găzduiește un articol interesant al lui JJB despre HK. (memorare)


MS la întâlnirea CSTO.

Vladimir Putin, Prime Minister of the Republic of Armenia Nikol Pashinyan, President of the Republic of Belarus Alexander Lukashenko, President of the Republic of Kazakhstan Kassym-Jomart Tokayev, President of the Kyrgyz Republic Sooronbay Jeenbekov, President of the Republic of Tajikistan Emomali Rakhmon and Acting Secretary-General of the Collective Security Treaty Organisation Valery Semerikov had a limited attendance meeting.

Islamul și Rusia.

Vladimir Putin sent greetings to the participants in a meeting of the Russia – Islamic World Strategic Vision Group, which is underway in Ufa.

În continuare Mordorul este în descompunere.

On December 2, Vladimir Putin and President of the People’s Republic of China Xi Jinping will take part, via teleconference, in an official ceremony to launch Russian gas supplies to the People’s Republic of China via the eastern route.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 11 =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.