Mortician

MK, despre US FED.

. (memorare)

CS – interesant, despre deficitul bugetar. (memorare)

SM – utilă.

În Mordor totul se dezintegrează; începând cu infrastructura.

The M11 motorway links the Moscow Ring Road with that in St Petersburg and mostly runs parallel to the toll-free M10 Rossiya motorway, crossing it several times.

The new route will handle transit traffic, including intra-regional traffic, and the M10 Rossiya motorway will accommodate local traffic and will ensure that traffic flows at a high speed between Moscow and St Petersburg.

The motorway is 669 kilometres long.

Adevărul ne ține conectați cu realitatea.

Realitatea strigă: “da-ți-ne mai mulți bani!”. LOL.

Ambasada FR în România își continuă mojiciile. (memorare) Nespălații (pe obiele, mai ales!) au tupeu! (memorare) AG le-o zice, de la obraz. (memorare)

Ambasadorul Valeri Kuzmin e un diplomat modest, adus de la pensie, dupa un mandat inconsistent la Chisinau, in care a jucat prost cam toate cartile pe care le avea in mana. Kuzmin a transformat diplomatia ruseasca in propaganda si manipulare ieftine. Sa-l numesti la Bucuresti e un semn de desconsiderare. E momentul cel mai de jos al relatiei bilaterale, intr-un context geopolitic aflat sub impactul anexarii peninsulei Crimeea.

Chiar intr-un alt context mai favorabil, cu ambasadorul Kuzmin nu poti construi nimic, cred ca are acces doar la nivel de director in MAE al Rusiei, nici vorba de viceministri sau ministru de Externe. Spre deosebire de Kuzmin, ultimii doi predecesori ai sai erau diplomati mai influenti din sistemul diplomatic rusesc, cu contacte la nivelul conducerii ministerului. Dar relatiile Rusiei cu Romania nu s-au imbunatatit, si nu din cauza lui Traian Basescu, cum cred multi nu doar la Moscova, ci si la Bucuresti.

Vreau sa subliniez un lucru. E de o tristete coplesitoare faptul ca o tara intreaga comenteaza postarile unei ambasade ostile. De altfel, asta si urmareste Ambasada Rusiei, sa scrie agenda publica in Romania. Si, se pare ca reuseste destul de bine. Nu e de comentat public postarea. Sunt acolo tezele obisnuite ale variantei rusesti de “adevar”. Ele pot fi contrazise cu argumente, fara nervozitate, fara convocari de ambasadori si presiune pe MAE sa declare persona non grata pe Valeri Kuzmin. Altceva e important aici. Despre acest lucru vreau sa vorbesc.

In relatia Romaniei cu Rusia, diplomatia traditionala a murit demult facand loc ciomagelilor pe retelele sociale. Asta si pentru ca relatia a fost si a ramas sub controlul serviciilor, romanesti si rusesti. A unor oameni cu un nivel precar de inteligenta si cultura. Multi dintre cei care se ocupa de relatia bilaterala, si de o parte si de alta, sunt paranoici de profesie.

[…]

Ar fi o naivitate sa va inchipuiti ca in materie de propaganda si manipulare cei de la Bucuresti ar putea sa invete ceva de la rusi. Nu uitati ca prima revolutie televizata a fost in Romania, nu in Rusia.

[…]

[…] Rusiei ii este egal cine iese presedinte, pentru ca Moscova discuta cu Washington-ul dosarele care privesc Romania, nu le discuta cu Bucurestiul.

[…]

Rusia are resurse putine de investit in Romania. Principalul instrument de diplomatie publica e contul de facebook al Ambasadei. Acolo n-am vazut postari sau sugestii ca Rusia ar prefera un candidat sau altul. Nici in presa din Rusia, vorbesc de presa serioasa, n-am vazut nimic. Presa importanta, credibila, nu organe de manipulare publica, se documenteaza despre Romania de la Chisinau si din presa internationala. In ultima perioada mai ales din presa occidentala. Rusia n-are corespondenti la Bucuresti, intereseaza prea putin Romania.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × five =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.