Lecturi de început de iarnă

Dat fiind că știrile sunt din ce în ce mai puține (schimbarea la față a devenit cotidian…) am avut răgaz de lectură. (memorare, memorare)

Eugen MihăescuÎntre linii. O carte interesantă, dinamică, antrenantă. Mi-a lăsat, în cele din urmă,  un gust neplăcut de fanfaronadă exhibiționistă…

Geoffrey RobertsBiblioteca lui Stalin. Dictatorul și cărțile sale. Greoaie, scrisă scremut, cu accentul pe Uau: un monstru sângeros cu viciul lecturii. Genul prețiozității găunoase a lui Ioan Stanomir.

Domenico LosurdoStalin: Istoria și critica unei Legende Negre. Un must read.

Un canal yt interesant. L-am adăugat la de urmărit.


Curios, uneori am impresia că adevărata Lume Nouă/America este Rusia…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Lecturi de început de iarnă

  1. Ari says:

    Cum adică nu sunt știri? Ia citiți, vă rog, aici: https://seymourhersh.substack.com/p/general-to-general

    Așa-i că o aberație mai mare nici că se putea de la un câștigător Pulitzer Prize? Nu de alta, dar cel care îi pune subiectele pe silver platter moșului, demonstrează FĂRĂ DUBIU că habar n-are de verticala puterii în Rusia! Să mă fac și mai înțeleasă, deși știu că nu-i nevoie, cel puțin în cazul dvs. care sunteți sprinten la minte: ideea că generalul rus Gerasimov ar putea, din proprie voință/inițiativă, să inițieze discuții cu omologul său ucrainean Zalujnîi pentru a pune capăt ostilităților este o noțiune care poate fi acceptată doar de cineva care (sunt cam două variante) ori e prost bâtă, ori nu știe absolut nimic despre politica administrației Putin, despre modul cum acționează și gândește liderul rus. De-o asemenea „performanță” sunt capabili fie cei din servicii, fie cei din anturajul apropiat lui Biden!

    Articolul este suficient de persuasiv (ca și cel cu conductele Nord Stream), sporindu-mi și mai mult suspiciunea: cine l-a scos pe Hersh din obscuritatea în care picase, după ce a fost inclus pe lista neagră de către toate instituțiile media din SUA, după publicarea expunerii din anul trecut, în care a descris în detaliu modul în care a fost efectuat bombardamentul țevilor de gaz?

    Remarcați fotografia de la începutul scrierii sale? Oare ce denotă poza pentru un cititor mai puțin avizat? – mesaj direct către Washington, fiindcă imaginea cu pricina datează din octombrie a.c. de la o vizită a lui Putin la Rostov pe Don, unde-i sediul forțelor armate ruse, când s-au purtat discuții DEPARTE de ochii presei, cu ușile zăvorâte (nicidecum închise), după care, la distanță de săptămâni, câteva bloguri rusești „au dezvăluit” (iarăși numai cu acordul „Țarului”, să fiți sigur de asta!) că Rusia tocmai ce efectuase un test pe scară largă, reușit de altfel, privind pregătirea pentru luptă a tuturor celor trei brațe ale triadei sale nucleare strategice. Credeți dvs., dragă admin, că Hersh la cei 86 de ani ai săi, mai deține abilitatea să-și trateze cititorii cu finețuri intelectuale? Zău așa!

    Pe de altă parte, ar fi o nebunie să credem că generalul ucrainean Zalujnîi ar risca acuzații de trădare dacă s-ar afla pe cont propriu la negocieri, acționând din ambiție sau din motive de a salva ceea ce a mai rămas din forțele armate ucrainene, pentru a-l sfida pe piticul sângeros din fruntea statului și pe decretul său idiot care interzice discuțiile cu rușii atâta timp cât Putin rămâne la putere. Deci, ipoteza pică din start și dovedește inclusiv o înțelegere greșită a realității ucrainene, nu doar a celei din Rusia.

    Una peste alta, NU cred că Moscova va oferi Washingtonului (curând, deși într-un viitor nu foarte îndepărtat este posibil s-o facă în schimbul unui ACORD fără echivoc și ultra-monitorizat) o rampă de ieșire din Ucraina, menită să le salveze fața yankeilor din rahatul în care s-au introdus singuri. Și raționamentul meu se bazează fix pe modul cum a condus Vladimir Vladimirovici acest război: PRECAUT!!! Ce indică asta? Faptul că rușii au o părere CATEGORIC foarte proastă asupra profesionalismului și asupra gradului de inteligență, ambele proprii, distincte, omologilor americani.

    Chiar și în condițiile unei păci mai puțin atractive, ca aceea stabilită de Hersh, rezultatele pozitive pentru Rusia ar fi eliberarea DEFINITIVĂ a majorității teritoriilor vorbitoare de rusă de sub conducerea Kievului și încorporarea lor în Federația Rusă, apoi demilitarizarea de facto a Ucrainei având în vedere pierderile masive din rândurile forțelor sale armate, precum și încrederea (parafată și prin mama acordurilor, nu doar așa… pe vorbe) că Ucraina nu mai poate fi folosită ca rampă de lansare a NATO împotriva Federației Ruse.

    Acu’, că v-am făcut revista presei, fie c-ați vrut sau nu 🙂 nu-mi rămâne decât să vă mulțumesc mult pentru ideile de lectură! Dacă-mi mai oferiți și timpul necesar, parol că parcurg tot ceea ce mi-ați recomandat! 🙂
    Nu vă urez ÎNCĂ nimic de sărbători, fiindcă ne mai întâlnim virtual până atunci! Zi cu spor și grijă de dvs.!

  2. Ari says:

    Sfinte Dumnezeule, a înnebunit virtualul: de ce Șoșoacă a participat la nu’ș ce festival new age-ist de la Sibiu?! Mă uit ca foca la scrumbie și nu-mi vine să cred cât de înapoiați suntem! Zeci de comentarii pe ActiveNews în care mulți au dat copy and paste la Psalmi întregi, alții l-au amestecat Hristos sărăcuțul în malaxorul unei Ortodoxii de șosea, explicată după ureche precum își cântă lăutarul muzica, alții (susținători) se arată ofuscați că-i lovită (prin tastatură) d-na senator. Știți ce nu pricep eu, care NU simpatizez niciun partid/persoană de pe întreaga scenă politică românească? De ce Dumnezeu n-o lasă românii pe maimuța asta urlătoare să demonstreze ce poate, mai înainte s-o pună la zid? Doar fiindcă nu stă cât e ziua de lungă cu Biblia în mână? Johannis o fi ortodox până-n măduva oaselor? D’aia i-au dat 2 mandate? Dar ceilalți neterminați care s-au perindat pe la conducerea României de după ’89 încoace? Toți or fi dormit la ușa bisericilor? Măi frate, Hristos a fost clar: judecați faptele și NU oamenii!!! Ortodoxia NU reprezintă totalitarism, ci calea mântuirii prin înțelepciune. În Sfânta Evanghelie, Domnul însuși spune: „Fiți înțelepți ca șerpii și nevinovați ca porumbeii”. Ai noștri se pierd în condamnări nesfârșite! Mare ți-e grădina Doamne! Cucoana-sirenă de incendiu nici n-a ajuns la butoane și e deja crucificată. Nu zicea bine magnificul meu Petre Țuțea: „Un tâmpit mai mare ca mine nu există! Să faci 13 ani de temniță pentru un popor de idioți! De asta numai eu am fost în stare.” Rugați-vă la Dumnezeu de sănătate și de minte! Că restul, se rezolvă aproape de la sine.

    Citiți și vă minunați, dragă admin:
    https://www.activenews.ro/stiri-dezvaluiri/Show-Satanist-cu-Sosoaca-la-Festivalul-Holistic-din-Sibiu-Pe-unde-te-duci-vibratia-e-joasa.-Trebuie-unificate-toate-spiritele-indiferent-de-religie.-Saman-Dragoman-Asa-cum-spunea-parintele-Necula-sufletul-e-nemuritor.-E-compus-din-7-chackre-in-7-cu-186032

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − three =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.