Zelenski, eroul, și poporul ucrainean, martir…

apărătorii Europei civilizate!

Un rezumat cuprinzător făcut de VV.

Cînd se va opri Putin ?
Surse ale ”Jerusalem Post” care ar fi fost prezente la discuțiile dintre premierul israelian Naftali Bennett şi preşedintele rus Vladimir Putin afirmă că acesta ar fi oferit președintelui Volodimir Zelensk, o versiune de a pune capăt crizei. Ar fi vorba de renunțarea la regiunea Donbas, recunoașterea oficială a disidenţilor pro-ruşi din Ucraina, reducerea armatei, renunțarea la aderarea la NATO și declararea neutralității ţării. Părerea mea e că ”știrea” israeliană e pur și simplu o invenție.
1. Vă mai amintiți că atît Pentagonul cît și Casa Albă au respins cu aroganță cele trei propuneri înaintate de Vladimir Putin, pe 21 decembrie 2021, de a oferi garanții de securitate europeană (oprirea lărgirii NATO, încetarea desfășurării sistemelor de armament ofensiv și de trupe în apropierea granițelor Rusiei și readucerea infrastructurii militare a alianței la pozițiile din 1997). Dacă NATO și SUA chiar le păsa de soarta Ucrainei, acum nu era niciun război acolo.
2. Vă mai amintiți că înainte de începerea operațiilor militare, președintele Putin a cerut în mod repetat ca Ucraina să se așeze la masa discuțiilor cu reprezentanții LDNR, punînd în aplicare prevederile acordului de la Minsk. Din care timp de 7 ani, Ucraina nu a implementat o virgulă măcar. Zelinski, sfătuit de Washington a refuzat.
3. Vă mai amintiți că de la început, scopul declarat de Putin al acestei operații a fost : ”demilitarizarea, denazificarea și statutul neutru al Ucrainei”.
4. Vă mai amintiți că după începerea ostilităților președintele Putin a cerut armatei ucrainiene să înceteze lupta și să nu mai asculte ordinile naziștilor care conduc Ucraina.
5. Vă mai amintiți că în același timp, președintele Putin a cerut populației civile din Ucraina să se ferească din calea luptelor și să nu se lase antrenate în ele.
Așadar, Zelinski vrea binele Ucrainei, conducerea armatei ucrainiene vrea binele țării, populația ucrainiană, în parte spălată pe creier ca și cea din România, vrea binele ei. Binele Ucrainei însemnînd să se sacrifice pînă la ultimul om, ca SUA prin intermediul NATO, să continue să joace rolul de stăpîn în Europa.
Amintindu-vă toate aceste lucruri, chiar credeți că Putin poate fi păcălit de orice neica Nimeni, oprindu-se la jumătatea drumului ?
Israelienii ar fi trebuit să știe că politica Moscovei începe să semene cu cea a Israelului, folosește și ea atacurile preventive.
Deși zarva mediatică iscată pe tema Ucraina e mare, pentru Putin, Zelinski nu contează, e doar un minuscul pion care i-a stat în cale și-l va înlătura cît de curînd. Pentru că scopul Rusiei, nu este Ucraina, ci acela de a cîștiga de la SUA, cu forța dacă este nevoie, cele 3 garanții de securitate cerute de Putin de la început.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Zelenski, eroul, și poporul ucrainean, martir…

  1. Ari says:

    Deja nu-mi mai pun problema dacă Putin se va lăsa sau nu păcălit (în fond, cine a urmărit îndeaproape politica Rusiei de-a lungul anilor știe să-și răspundă fără ezitare la întrebare), ci mă gândesc dacă nu cumva această provocare a securității naționale ruse, întreținută de către Washington și NATO prin intermediul Ucrainei, având ca scop ca scop distrugerea viabilității Rusiei ca națiune suverană și putere militară, nu capătă alte conotații; nu neapărat prin externalizarea conflictului, ci prin pricinuirea unui colaps global instaurat cu ajutorul numeroaselor crize energetice și sanitare, a penuriei alimentare spre a face posibilă implementarea Marii Resetări.
    Cu alte cuvinte, dăm vina pe Putin (eventual, îl mai numește administrația Biden încă o dată killer, îi mai atribuie propaganda occidentală porecla de noul Hitler, mai se îndepărtează atenția lumii de la realele evenimente către alți viruși, către alte confruntări militare), în timp ce BlackRock și marile puteri financiare și farmaceutice plus mogulii media reorganizează planeta după cum îi taie capul și interesele.
    Mi se pare că noi, ca civilizație umană, am uitat de Hiroshima și Nagasaki anilor 1945. Pentru că dacă lucrurile ar fi stat pe latura corectă și n-ar fi existat un lung șir de invazii ale țărilor suverane, n-ajungeam cu toții să ne facem griji de acel câștig – „cu forța dacă este nevoie” – al garanțiilor ei de securitate solicitate occidentalilor de către Federația Rusă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + seventeen =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.