Brave New World

Un interviu cu Profesorul Virgil Păunescu. Dat fiind că Lucian Duță este… insuportabil, am editat cât am putut. Ah, da, pentru cenzori: iată un antivaccinist care lucrează la un vaccin.

UPDATE 22.01.2022: la D4CE; întreg pe odysee.

/UPDATE


O discuție interesantă. O memorez pentru a o compara peste câteva luni cu evenimentele.

AS. Toate ar fi cum ar fi, până spre final, când AS excelează în a fi el însuși, sută la sută românism:

(43:44)

(severin) […] Conferința de pace care ar trebui să încheie Războiul Rece, astăzi, are un cu totul alt obiectiv. Ar fi nu atât obiectivul de a se crea o ordine mondială care să sintetizeze nevoia de securitate a blocului rusesc/ruso-asiatic cu blocul euroatlantic, ci au nevoie de o viziune comună cu care să se ducă în Asia, pun între ghilimele, să se ducă în Asia și să negocieze o ordine ale cărei temelii se pun acolo. Deci despre asta este vorba. În fond și la urma-urmei, Rusia care se consideră o putere europeană, sau, mă rog, o țară, o cultură europeană, dorește o înțelegere cu SUA pentru ca împreună să se ducă și să negocieze pe baza unor valori care până la urmă pot fi comune, cu o cultură diferită, cu purtătorii unei culturi diferite. Dar America nu înțelege lucrul acesta, pentru că încă trăiește iluzia că este puterea dominantă în lume, și ea vrea să impună punctul ei de vedere Rusiei. Care punct de vedere este “Noi am câștigat Războiul Rece, noi comandăm orchestra!” și, după aceea, odată lămurită această chestiune, să se ducă împreună cu Australia, împreună cu Marea Britanie, și alții asemenea, și să pună la respect China. Uitând că America este astăzi, oricum am lua-o, o putere decadentă, îmi pare rău s-o spun dar ăsta-i adevărul, în timp ce China este o putere în ascensiune.

(gușă) […] [A]mericanii nu vor să bage în seamă faptul că-i vorba și de un dialog intercivilizațional, unde ei sunt parte din rasa noastră și chinezii sunt parte din rasa lor. […]

(severin) […] [Suntem] eurofili, dacă vrei. Și de fapt nu suntem eurofili, suntem europeni, suntem într-o anume cultură și o anumită civilizație, căreia îi aparțin și verii noștri americani, și sora noastră rusă […]

Cheia înțelegerii prezentului (și trecutului) centrat pe Europa/America/Atlantic/Commonwealth/De-nenumit ESTE RASISMUL. Rusia/Creștinismul (ortodox) NU ESTE RASIST. Din acest motiv Rusia este în bună alianță (și) cu China, deja, acum. Ce povești naive, pentru proști, ne spune Severin (cu Gușă la acompaniament)?!

Și, desigur, Rusia nu este o țară: este o civilizație. Civilizația creștină (ortodoxă). În care am fost născuți, și pe care o scuipăm, lingând cizmele altei civilizații; pentru a căpăta, uneori, blidul de linte, și adesea bocancul în bot. După cum se și cuvine.

SL, conferință de presă. (memorare, memorare)

SL – interviu. (memorare, memorare)

Un interviu cu PE.


Schimbarea plutește în aer. Nu o putem imagina. Ne putem doar întreba.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − 1 =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.