Biden-Putin

În urma show-ului din aprilie de la granița Ucrainei cu Rusia, Biden pare hotărât să-l întâlnească pe Putin. Pentru ce? Să-i spună de la obraz: “Ucigașule!”…

În consecință, Blinken îl întâlnește pe Lavrov, la o conferință pe tema Arcticii, ocazie cu care apare “concesia” făcută de americani în privința NS2.

Între timp Israelul a avut un duș de rachete artizanale din partea Hamas, care l-a provocat să bombardeze în draci Gaza, cu clădiri demolate în direct, în prime-time. Uau! Palestinienii au deprins dialectica?!

Europenii au decis că de la 1 iunie pandemia merge în vacanță.

Ceea ce este de reținut este că, înainte de orice decizie majoră pe plan extern, rușii se consultă la cel mai înalt nivel cu… chinezii(!).

Prince: Sign O’ The Times.

UPDATE 28.05.2021: Întâlnirea Biden-Putin este fixată pentru 16 iunie, la Geneva. Coordonarea cu chinezii este firească. Vorba în târg este despre ademenirea Rusiei în contextul conflictului USA-China. Problema nu este dacă rușii au nevoie de ceva de la SUA (pe care aceasta să îl ofere), ci dacă SUA are ceva de oferit Rusiei. I doubt it, very much. BTW, rușii, și chinezii, știu că orice acord cu SUA nu face prețul hârtiei pe care este scris…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × one =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.