Союз МС-17

Am aflat de la tass.com. Am urmărit la roscosmos.ru.

Iată și știrea, la gigi24. (memorare)

UPDATE 15.10.2020:

Iacă și profesionalismul celor de la ziare.com. Eh, altă ligă, față de gigi! (memorare) Iată ce succes enorm:

Lansarea capsulei rusesti spre ISS a fost prima realizata dupa lansarea reusita a rachetei americane SpaceX, pe 30 mai, de la Centrul Spatial Kennedy din statul Florida, care a pus capat unui monopol rusesc de noua ani in ceea ce priveste zborurile cu echipaj uman spre Statia Spatiala Internationala.

Urmatorul zbor al unei rachete SpaceX spre ISS va avea loc luna viitoare, cand trei americani si un japonez vor zbura spre laboratorul orbital.

Marcat de mai multe lansari ratate in ultimii ani si de repetate scandaluri de coruptie, sectorul spatial rusesc va trebui sa se reinventeze pentru a surmonta incheierea perioadei de monopol in privinta lansarilor cu echipaje de astronauti spre ISS.

Roscosmos factura fiecare loc la bordul capsulelor sale Soyuz cu aproximativ 80 de milioane de dolari. De asemenea, sectorul spatial din Rusia sufera de pe urma unei lipse cronice de inovatii.

UPDATE 17.10.2020: ia de-aici! (memorare) Este interesant că ziare.com traduce, cuvânt cu cuvânt, un articol din Daily Sabah. TASS are un articol pe temă, legat de un altul:

Cosmonaut Sergei Ryzhikov said during a pre-flight press-conference on Wednesday that the crew of the Soyuz MS-17 manned spacecraft would bring additional equipment to the orbital outpost to trace the air leak in the transfer compartment of the Russian Zvezda module and a special sealant. (sublinierea mea)

Manipularea este subtilă, profesionistă, impecabilă. Hat off to ziare.com!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − ten =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.