Cuvinte încrucișate

Pe când eram copil mă pasionam despre dezlegarea cuvintelor încrucișate, zise și rebus. Acum, am pierdut, aparent, această pasiune, dar am înlocuit-o cu… urmărirea posturilor de știri! Și acum, ca și atunci, mă obosesc și mă entuziasmez cu dezlegarea “cuvintelor încrucișate”. Ceea ce mă întristează este că, acum, e vorba de viața noastră, reală, unică și irepetabilă!

În liceu m-am pasionat despre așa-zisele științe exacte. Cu precădere chimia și fizica. Cred că au fost cei mai plini de satisfacție ani!

Se pare că, în acești ani de pe urmă, este scris să ne confruntăm zilnic cu “mulțime de profeți mincinoși”, pe care mulți cu evlavie și pierdere de sine îi urmează.

Parcă niciodată până acum nu a fost mass-media atât de ne-citibilă, nu a fost “entertainment”-ul atât de ne-vizionabil, nu au fost “liderii de opinie” atât de ne-ascultabili…

Îmi aduc aminte propaganda RSR: avea logică, deși nu avea consistență. Propaganda televizată de atunci era două ore pe zi, pe un singur canal; acum este 24 de ore din 24, pe treizeci de canale, toate repetând pe nemestecate, pe diverse tonalități, aceleași enormități lipsite de logică, consistență, în disprețul agresiv al decenței și bunului simț.

George Orwell – 1984: “War is Peace, Freedom is Slavery, Ignorance is Strength”.

INGSOC.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × three =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.