Precolaps?

Un articol interesant la BMA. (memorare)

Mi se pare interesantă altitudinea de la care privește situația și evenimentele, precum și claritatea practică a logicii analizei.

Aduce argumente că recenta cădere a Bahmutului (și ridicare a Artiomovskului) este un prag peste care s-a trecut, un punct de inflexiune care a fost atins. Un click?! Nu știu, încă nu-mi pot da seama despre semnificație. (În aceste zile Marele Satan este ocupat cu forumuri economice și umblat la rotițe. Poate în weekend să reușesc să le observ.)

Articolul se încheie cu

Well, as soon as the estimated (if still alive in full strength) 70,000 highly motivated and NATO-trained, ideologically confused Ukrainian soldiers have been committed to some kind of offensive and are dead, then it’s Russia’s turn. Then the big collapse will begin, as opposed to the current pre-collapse. Then I expect bigger Russian moves. Big arrows? Never. Big arrows = Big suicide. Ask the Ukrainians about that. When the Russians start to move, then there will only be meat in their way and no longer a professional and well-organized army. Remember the Knife and Butter? Remember the kid, stomping on ants? Until then, a lot of fighting still has to be done.

Din toate rețin termenul de confuzionat ideologic. Mi se pare enunțul ȘI definiția PROBLEMEI. Epitaf.

(De)Confuzionarea ideologică este, probabil, motivul primar al acestui blog.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Precolaps?

  1. Ari says:

    N-am citit materialul recomandat din lipsă de timp, dar ceea ce pot deduce – chiar dacă nu sunt militar de carieră, ci sunt una, conform opiniei multor masculi de se consideră alfa, care doar se ține de cratiță 🙂 – din hărțile publicate pe site-ul southfront este că valoarea lui Artemovsk a fost exprimată nu în locația sa geografică unică, ci mai degrabă în concentrarea Forțelor Armate ale Ucrainei, care pur și simplu nu a putut fi ignorată. Artemovsk a devenit al doilea oraș după Mariupol, unde victoria rusă a fost teribil de grea și la un preț considerabil. Deși Mariupol a fost inițial blocat și înconjurat de Armata Rusă din toate părțile, iar până pe 20 mai, oponenții „Wagner” au fost aprovizionați în mod continuu cu forțe proaspete, muniție și arme, combatanții ucraineni nu au reușit să divizeze și să izoleze drumul de la Ceasov Iar, care ajunsese extrem de important din punct de vedere strategic.
    Mai mult, cu câteva zile înainte de a părăsi orașul, Forțele Armate ale Ucrainei și-au putut extinde prezența pe flancurile nordice și sudice ale frontului.

    Oricum ar fi, eroii lui Wagner merită ovaționați. Problema e că după 7 luni de lupte non-stop „wagneriții” epuizați s-au retras la odihnă, transferând pozițiile către unitățile rusești. Doar că Wagner nu are egal în luptele urbane, prin urmare, trupele ruse vor intra pe poziții, dar în ce măsură vor fi ele adaptate la asemenea condiții de luptă? Tocmai de aceea încă e dificil de prezis ceea ce va fi, iar de tras concluzii cu atât mai mult! Ucrainenii trebuie să fi scos la înaintare personalul de comandă, care a organizat apărarea, a asigurat logistica și pregătirea pentru întăriri.
    Așadar, armata rusă din Artemovsk are o sarcină extrem de dificilă, fiind necesar nu numai să păstreze orașul, ci și să-l mențină departe de atacul inamicului care îl cunoaște perfect.

    În orice scenariu ne-am afla, Artemovsk nu va înceta să fie un punct fierbinte al frontului, regiunea devenind un simbol, în vreme ce regimul de la Kiev este gata s-o șteargă de pe hartă, dacă Rusia nu-și va putea păstra pozițiile și mai ales victoria actuală.
    Ca o paranteză, nu prea e corect să-l numim Bahmut, deoarece încă din din 1924 și până în 2015 a fost numit Artemovsk. Sub acest nume a fost returnat Armatei Roșii în 1943 din labele naziștilor, reprezentând mult timp nu doar un oraș de primă linie, ci și un simbol al ofensivei ruse din Donbass.

    Nu-i nicio confuzie ideologică, după cum citesc din fragmentul postat de dvs., neavând timp de celălalt- lung cât o zi de post, ci doar e necesar să luăm în calcul că Rusia ÎNCĂ NU A CÂȘTIGAT RĂZBOIUL, ci doar o bătălie. Însemnată, valoroasă, mai ales pentru moral, dar și pentru a înainta pe linia Kramatorsk și Slaviansk. Confuzie ideologică? Cam forțat s-o numim astfel, dar nu complet greșit, deoarece dacă Artemovsk a fost extras din ghearele naziste în 1943 de către Armata Roșie, atunci iată că în 2023 ei s-au întors, rușii văzându-se nevoiți să trăiască aceeași experiență nefastă.

  2. Ari says:

    Mă mai gândesc la un aspect, tot de la cratiță, 🙂 bineînțeles: atunci când „venerabilul” sistem de rachete Patriot era pregătit să fie trimis în Ucraina, am citit un articol în care se sublinia că era fabricat de contractorii americani de apărare Raytheon, Lockheed Martin și Boeing. Imediat am căutat prin presa de profil cu cât le-au crescut ăstora acțiunile, fiindcă era la mintea cocoșului, că nu te-apuci să scrii numele producătorilor pe toate gardurile fără un anumit scop. Și am găsit că cei de la Raytheon au câștigat 20 de dolari pe acțiune chiar cu puțin înainte de a se face anunțul trimiterii rachetelor Patriot către Ucraina, apoi cei de la Lockheed Martin au câștigat aproape 100 de dolari pe acțiune în aceeași perioadă, iar Boeing a câștigat aproximativ 70 USD pe acțiune. Sper să nu fi încurcat cifrele, v-aș ruga să mă verificați dvs., dacă puteți și dispuneți de timp.

    Așadar, banii care se fac pe seama războiului occidental împotriva Rusiei sunt SINGURUL adevăr în care cetățenii oricărei națiuni pot avea încredere. Orice altceva reprezintă povești poloneze de adormit copiii șchiopi!

    Ce-l face pe Artemovsk atât de important și interesant, dintr-o nouă perspectivă a războiului, sunt zecile de mii de soldați pe care măscăriciul Zelenski și consilierii săi de la Washington i-au irosit acolo. Nicidecum confuzii de ordin militar, strategic sau ideologic.

    Wagner și militarii ruși i-au atras pe ucraineni într-o uriașă capcană, iar planul președintelui Putin de a demilitariza Ucraina cu cele mai puține pierderi de civili pare să fie în curs de îndeplinire. Armata Rusă alături de „wagneriți” au „dinamitat” un oraș relativ lipsit de importanță în mijlocul neantului, cu victime civile colaterale minime. Majoritatea civililor uciși în acest conflict au fost exterminați în locuri precum Mariupol, unde naziștii ucraineni i-au folosit ca scuturi umane.

    Rușii nu și-au dorit un vârf de lance al unei contraofensive șchioape, care, eventual, ar fi vizat Hersonul ori Crimeea și au preferat ca maimuța cu grenade – Zelenski să risipească ȘI mai mult sânge ucrainean în mijlocul neantului. Mai reflectez la o idee: dacă planul funcționează, atunci saltimbancul va fi exilat la Miami (ori prin Hawaii, depinde) în maxim o lună (asta, dacă nu va ucis, fiindcă știe prea multe), iar forțele ruse vor ocupa întregul mal de Est al Niprului. Mno, știu, nu-s strateg de profesie, s-ar presupune că preocupările mele ar fi altele, 🙂 dar nu poate fi exclusă absolut deloc această variantă! Americanii vor implora apoi, la Kremlin, prin negocieri mai mult sau mai puțin secrete, o împărțire a Ucrainei, totul sfârșindu-se într-un alt rușinos Afganistan pentru ei.

    Joe Biden și-a făcut treaba! Investitorii americani în mărfuri, de la rachete la grâu la petrol și la gaze, vor continua să strângă sute de miliarde, iar perdanții vor fi tot cetățenii amărâți din fiecare țară din lume. În special, cei din statele sărace (nu pot să spun – „așa ca noi”, fiindcă țara noastră nu a fost săracă, ci au sărăcit-o alții, mai precis, ar fi asigurat un trai decent românilor dacă n-ar fi fost leprele trădătoare de la conducerea ei) care suportă inflații, recesiuni economice precum și totalitatea fricilor și-a spaimelor izbucnirii WWIII.

    Dacă cetățenii planetei, inclusiv cei din SUA – specific, pentru că ei se consideră excepționali și mirobolanți și flamboaianți – vor pica în capcana mass-mediei și a statului profund care le controlează viețile, atunci, într-o atare situație, NIMIC nu va fi pe masă pentru oamenii care stau în spatele politicienilor. Aici și acolo este jocul!!! Iar acum, evaluați dumneavoastră, fără intermediul articolelor-fluviu ale unora și-ale altora, cât de important este Artemovsk-Bahmut în ecuația aceasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × one =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.