9 Mai

Am văzut, azi, parada anuală de 9 Mai. Nimic special, doar lipsa invitaților, cel mai probabil și datorită pandemiei. Ca de obicei, cel mai mult m-au impresionat oamenii.

DefenseRomania, al cărei canal pe facebucă îl urmăresc pentru relaxare (de când canalul de facebucă al Ambasadei Ruse cenzurează comentariile deplasate), are azi un articol tematic, cel mai probabil primit în plic (l-am regăsit aproape identic în alte locuri unde sună goarna). Îl memorez, pentru posteritate.

Pe excelentul spotmedia un articol genial (memorare). Este scris de mai vechiul nostru prieten, MO, care până mai ieri era la rubrica opinii de la cititori. Recomand pentru studiu!

Ce este şi mai enervant este că în vreme ce mulți dintre cei vârstnici sau cu comorbidităţi aleargă la vaccinare şi respectă regulile, unii dintre cei tineri şi nepăsători, care pot paria pe sănătatea lor, se comportă fără pic de empatie, fără pic de respect pentru ceilalţi.

Cum nu există pedeapsă pentru asta, pentru că poliţia nu poate intra în toate casele, nu poate fi prezentă simultan peste tot şi nu poate amenda pe toată lumea, nerespectarea regulilor a ajuns precum şofatul pe drumurile patriei: toată lumea ştie regulile de circulaţie, dar nimeni nu le respectă. Ca mai apoi cei ce nu le respectă să se considere discriminaţi pentru că li se cere să respecte regulile de prioritate într-o intersecţie.

Am ajuns în situaţia aceasta pentru că autorităţile nu au stopat de la bun început discursurile antivaccin. Pentru că reţelele sociale, în numele unei libertăţi de exprimare prost înţeleasă şi şi mai prost administrată, au permis inflamarea socială pe această falsă temă. Când tema e falsă este destul să se bată monedă pe ea suficient timp şi suficient de tare ca unii mai slabi de înger sau mai închistaţi să ajungă să creadă, iar dacă cel ce bate fierul este vreo personalitate publică sau vreun influencer, cu atât mai bine.

În aceeași mobilizare este și tema “pentru copii”.


Apreciez din ce în ce mai mult canalul de iotube al lui AM. Deși prefer articolele scrise (pentru că pot fi urmărite și citate convenabil), articolele video aduc elemente de comunicare non-verbală, în acest caz foarte utile. (În acest sens, doar, îmi place mult tableta video zilnică a lui Cristoiu: pentru comunicarea non-verbală.)

Un video interesant, semnalat de TS.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight + sixteen =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.