A treia Romă?!

Orthodoxengland.org zice că e de bine cu recenta autocefalie ucraineană. Ce știu eu?! Nu mi se pare.

Am aflat amănunte despre fake-news-ul cu rușii și craiovenii. Numele lui este Florin Păsătoiu. După cum zice la CV e Soroș din cap până-n picioare! Și atunci?!

E mare tam-tam cu unul Khashoggi. Nu prea e pentru noi.

Pe frontul local mergem înainte, pas cu pas. AN la ambasada rusă. AS zice că e de bis. LOL! Samizdatul zice că nu mai suntem o țară creștină; că ne-am fi mințit până acum. Știu și eu?! Îmi pare mai degrabă că suntem creștini; nu prea îmi pare că suntem o țară… Mi se pare că “pune punctul pe i“, măcar aici (sublinierea cu roșu e a mea):

Și pentru că vorbim despre Dragnea, da, și Dragnea are o parte consistentă de vină. Nu atît pentru că s-a pierdut referendumul, ci pentru că actualii politicieni nu par să înțeleagă un lucru cît se poate de elementar: dacă te găsești într-o funcție sau într-o demnitate publică, trebuie să ai la îndemînă instrumente pentru comunicare. Site de știri, televiziune, ceva. Nu unul făcut de plictiseală, ci capabil să transmită mesajele importante către populație, nu manipulativ, ci coerent și comprehensibil.

Apoi, dacă te găsești în poziția amintită, cum să te gîndești măcar că îți ajunge să te bazezei pe amici din presă, cînd ai războaie de dus, atît intern, cît și pe plan extern, cînd banii adversarilor tăi sînt virtual infiniți și posibilitățile lor de a te ataca fără număr. La un simplu tur pe online, vezi fără mare dificultate lanțul de așa-zise organizații, fundații, asociații, dublate de social media care îți sînt perfect ostile, iar dacă ai măcar doi neuroni reușești să le deslușești numele: Declic, Funky Citizens, Expert forum etc. și vezi că lanțul merge către USR, că vine înapoi pe la Roșia Montana, pe la Monica Macovei, Eckstein Peter și Marko Bela, Tăpălagă, Danileț, CTP, Cărtărescu, Nemira, Cărturești, Liiceanu, Humanitas, Pleșu, Stelian Tănase, Volodea Tismăneanu, că o ia prin absolut toate canalele TV, că trece prin majoritatea siteurilor și ziarelor, prin servicii și organisme internaționale copios finanțate, deci îți faci o hartă a adversarilor și canalelor lor de comunicare, căilor de finanțare și încerci să le faci față. Să speri într-o minune, nu cred că funcționează. Iar dacă minuni aștepți, măcar mobilizează-ți partidul într-un referendum de tipul acesta. (subliniat cu roșu de către mine)

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.