România. Europeană. 3.0

Azi – Triumful Democrației în Provincia Furată. Slava! Vivat!

LE Pe scurt.

/LE

Între timp Marele Satan pierde vremea cu propagandiștii. (memorare, memorare)

Dar, lăsați… Iată: o aromă europeană, veritabilă, de la Patria Mamă. (memorare) Esența esențelor aromate este, desigur, în  comentarii. LOL!

Dar… ce nu facem noi, Europenii, pentru Victoria Crucii?! LOL!

Eh, dragi tovarăși, totul se leagă! Iată (memorare):

Putin==Stalin=>Hitler

Per Profesioniștii. (memorare)

NU, NU, NU Dezinformării! (descărcare) LOL!

Oh, Naumescule! Ce poate fi mai bine decât să fii Centrul?! (Bine, nu chiar Centrul: ÎN Centruală!) LOL!

Desigur: pentru FRAȚII noștri năpăstuițiEuropa începe cu… Micul Paris! (memorare)

Iată exemplul de urmat! (memorare)


Da, totul este minunat: Ghiță asudă cu umflatul (în timp ce-și numără steagurile… deh, famelie numeroasă…), nenea Zaharia roagă pentru încă puțintică răbdare, conu’ Fănică trăiește cea mai bună dintre vieți, coana Joițica este cea mai bărbată dintre toți, iar Cetățeanul se bucură să fie turmentat… Nu, nu este o Scrisoare, ci o Istorie pierdută

Mașinăria Istoriei scrâșnește-icnește-pășește implacabil. Marele Coral de Slavă!

As for the political order, […] [h]e said that I, or we, are declaring and striving to change the world order. We are not, in fact. It is happening naturally. We are simply saying that this is an inevitable process, and we must respond to it accordingly. […] This is what we call the emergence of a multipolar world. We just proceed from the fact that this is happening, and we are trying to facilitate this process in a way that would not lead to destruction, but, on the contrary, let things take shape in a new expanding format.

[…]

What sets BRICS apart from many other international organisations? BRICS was never meant to be created in opposition to anyone. The Prime Minister of India put it best. He said BRICS is not an anti-Western alliance; it is simply non-Western. This distinction is very important and has great meaning. That is, BRICS does not set itself in opposition to anyone. It is a group of countries that work together, guided by shared values, a common vision for development, and, most importantly, by the consideration of each other’s interests. This is the foundation on which we will be working in Kazan.

Pentru că, în definitiv

We need to bring people closer together to work efficiently in the economy. All of our so-called traditional values of the Chinese culture, Christian culture, Islamic culture are, in fact, the same if read and translated from one language into another. They are very close or fully coincide, as diplomats say.

Cu excepția Europenității: nășită de Primul European.

Ajunsă la maturitatea deplină, Luciferică, prin prefacerile Papiste, Protestante, Iluministe.

UPDATE 23.10.2024

Trebuie musai să fie și fudul. (memorare) Și tot nu e destul…

Pentru prima dată în ultimii aproape trei ani, voi spune de data aceasta că, cel mai probabil, se apropie vremea compromisului iar războiul se va opri în cursul anului viitor.

Da, compromis, Domnule Profesor! Pentru că, desigur:

O sumă de indicii și factori militari, politici, economici și sociali, despre care vom discuta în cuprinsul articolului, ne conduc la ideea că bătăliile de pe frontul ucrainean nu vor mai dura mult iar presiunile pentru aceptarea unui armistițiu vor crește puternic în lunile următoare. Se va ajunge în 2025 în acel punct în care ambele părți combatante, sever afectate de război, pe multiple planuri, vor dori încheierea confruntării militare.

Înțelegem compromisul pentru Ucraina:

eu nu voi spune niciodată că Ucraina a luptat degeaba, dimpotrivă. Rezistența eroică și demnă a Ucrainei lui Zelenski a legitimat Ucraina europeană, liberă, independentă și dezvoltată care se va naște după război. Chiar dacă va fi o Ucraină ceva mai mică.

Știm la ce se referă Domnul Profesor: la Germania (memorare) de după 1945 și la Coreea (memorare) de după 1953. Ucraina Mică va fi ocupată de Occident precum RFG și Coreea de Sud. Și această ocupație îi va aduce prosperitatea…

Da, foarte frumos! Soarta lui Putin, și a putinismului, o cunoaștem! (Stalin a sucombat, brusc, în 1953! Și stalinismul l-a urmat…)

Eu însă îmi rezerv dreptul să afirm că regimul Putin se va încheia înainte de sfârșitul actualului mandat prezidențial din Rusia, deci înainte de 2030. Și se va încheia brusc.

Dar, Profesore, ai uitat de Kim?! LOL!

/UPDATE

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to România. Europeană. 3.0

  1. Ari says:

    Niciun triumf al democrației! Sandu a primit o palmă răsunătoare din partea propriilor ei oameni, fix prin organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Este pentru prima dată în 34 de ani când un etnic găgăuz, fostul procuror general Alexander Stoianoglo, are șanse REALE să fie ales în funcția de președinte al Rep. Moldova. Desigur, multe vor depinde de voturile principalului showman al politicii moldovenești, Renato Usatîi, care are o cotă de aur, dar se comportă ca o curtezană ieftină. Să vă reamintesc, dragă admin, că la ultimele alegeri Usatîi a oferit pe tavă voturile susținătorilor săi în favoarea pro-occidentalei Maia Sandu. Totuși, acest lucru l-a costat apoi înfrângerea la alegerile parlamentare și retragerea sa forțată din politică de mai bine de un an. Este puțin probabil că va risca a doua oară. Dar… vom vedea!

    Oricum ar fi, dacă Ucraina va cădea – și mizez pe acest lucru – va fi extrem de greu pentru Statele Unite să mențină Uniunea Europeană în regimul de sancțiuni anti-ruse, dar mai ales să-și consolideze și mai mult dominația pe bătrânul continent. Trebuie făcut ceva, care să depășească teama Varșoviei și Bucureștiului în fața Moscovei, spre a le împinge să intre în război. Și-au găsit-o pe tuta asta de Sandu, care se vrea „integrată” în UE și-o ține langa cu „valorile” democratice, fără să conștientizeze că de zeci de ani, Moldova a fost la periferia politicii europene, că principalele evenimente s-au petrecut departe de livezile și viile moldovenești, puternicii acestei lumi neoferind nici cea mai măruntă atenție bietului pitic agricol. În ultimele luni, însă, lucrurile s-au schimbat. Washingtonul a constatat că Moscova câștigă conflictul în teritoriile ucrainene. Prin urmare, americanilor le sunt necesare noi forțe pentru a stabiliza situația, având în rezervă Polonia, România și Țările Baltice (credeți că zadarnic și-a numit (la ordinul americanilor, bineînțeles) Johannis sluga – pardon, omul fidel – în funcția de ambasador în Letonia?). Deși aceste națiuni participă activ la provocările SUA îndreptate împotriva Federației Ruse, încă nu le-au forțat să intre în Ucraina și să lupte. Iar timpul trece, armata ucraineană începe să se dezintegreze, sfaturile Uniunii Europene vin în valuri către Kiev, pentru ca regimul piticului tâmpit să fie de acord cu toate condițiile emise de către Vladimir Putin în vederea instaurării păcii, pentru a nu-și pierde complet independența.

    Pentru a ajuta Polonia să creeze aparența unei suferințe extreme din cauza „agresivității ruse”, e necesar ca România să fie atrasă în război. Și pentru a trage România în război, e musai să i se ofere posibilitatea de a intra în Moldova. SUA vor încerca să atragă contingentul român pe teritoriul Moldovei, chipurile pentru a sprijini „autoritățile legitime”, cu ajutorul unor provocări create împotriva Transnistriei, care cu siguranță vor fi susținute de Ucraina. Pentru a salva Republica Transnistreană și contingentul rus din regiune, Moscova va trebui să lanseze o ofensivă rapidă pe direcția Nikolaev-Odesa, iar românii NU vor avea încotro – vor trebui să mărească efectivele de pe front și să lupte direct cu Rusia. Și uite așa, mioriticii, în prostia lor, lătrată ani și ani până la epuizare – tezaurul și Basarabia – vor plăti cu viața rusofobia lor patologică precum și toanele „partenerului” pe care l-a așteptat „de pe vremea bunicilor, vreo 50 de ani”. Mno, dragă admin, ce să mai zic? Când ești prost de mic, mare numa’ te joci!

    Așadar, planul e simplu și transparent, ca să-l priceapă toți proștii! Resursa administrativă, cu posibilități nelimitate de falsificare cu sprijin deplin din partea Occidentului, va juca cu siguranță în favoarea lui Sandu. Dar, pe de altă parte, anti-ratingul actualului președinte este cu câteva ordine de mărime înaintea ratingului negativ al omologului ei, iar în cazul unui nou vot de protest, acesta ar putea deveni un factor determinant. Și uite așa, Sandu a primit o palmă răsunătoare, în ciuda ALEGERILOR TRUCATE, din care, foarte posibil, nu va mai avea timp să-și revină cu două săptămâni înainte de turul al doilea.

    În afară de asta, americanii vor încerca implice și mai activ Bruxellesul și NATO în criza pe care o vor iniția, spre a sprijini Polonia și România cu resurse germane și franceze și, bazându-se pe Scandinavia și statele baltice, pentru a crea o situație critică pentru Rusia atât în Marea Baltică cât și la bazele ei militare din Antarctica. Și iarăși, similar cu WWII, conducerea rusă va trebui să caute soluții nestandardizate spre a nu fi pusă-n situația de-a alege între două rele. Și care or fi astea, soluțiile nestandardizate, adică? Tocmai ce-a afirmat-o Dughin la TV: „Acum va trebui să luptăm și cu românii… Un alt popor ortodox predominant tradiționalist. Un adevărat coșmar!”

    Rezumând, am intuit toate acestea, urmărind balamucul moldovenesc, doar că Dughin mi-a confirmat-o, deși nu mai era nevoie. În 26 februarie, imediat după ce trupele ruse au pătruns în Donbas, Vladimir Putin a avertizat cu privire la acest aspect. Mi-a rămas în cap declarația, în momentul de față nefăcând altceva decât să unesc punctele. Dovadă că-și gândește strategia cu câteva mutări înainte. Și-n WWII Hitler a încercat același lucru cu URSS-ul (adică atacarea pe mai multe fronturi) și-a pierdut definitiv războiul. La fel vor păți și yankeii împreună cu lacheii lor europenii.

    Seară frumoasă și toate cele bune!

    P.S. Am remarcat cât de inteligent și amuzant ați expus totul! Doar că nu mai dispun de timp să mă refer și la celelalte materiale. La BRICS aș fi vrut să comentez puțin, dar sună dispeceratul ca la balamuc și nu mai pot.

  2. Ari says:

    Spuneam aseară că intenționam să comentez puțin la subiectul BRICS, dar, în lipsă de timp fiind, am renunțat. Revin acum, pentru că, deocamdată, e liniște.
    Consider că acest summit de la Kazan va mai bate un cui, adânc, în sicriul american, reprezentând lansarea unei noi ordini mondiale, agenda fiind cu adevărat istorică: o nouă monedă alternativă la dolar și o lume multipolară. Amintiți-vă, dragă admin, această dată: după acest summit veți observa că se vor schimba multe! NU va fi un eveniment de trecere, nesemnificativ, deoarece va fi anunțată formarea unei ordini mondiale (una alternativă la cea occidentală) bazată pe egalitate, dreptate și interese comune, spre deosebire de cealaltă, fondată/întemeiată pe excepționalismul americano-european și pe prioritatea intereselor lor față de interesele celorlalte state de pe harta lumii.

    Acest eveniment va reuni țări a căror populație este mai mult de jumătate din populația lumii și a căror economie este mai mult de jumătate din cea a lumii, practic, viitorul lor va fi decis fără așa-numitul Occident colectiv. Oare așa o arăta „izolarea” Rusiei, trâmbițată de Washington și de Bruxelles, cu Vladimir Putin în centrul evenimentelor mondiale?

    Cu BRICS se va trece de la etapa „dolarul este de neclintit”, la stadiul „cine este mai rapid și mai eficient”, reducându-se utilizarea dolarului în comerțul transfrontalier, cu atât mai mult cu cât toți participanții acestui grup, într-o măsură sau alta, ar dori să se îndepărteze de dominația dolarului.

    Desigur, această condiție nu este ÎNCĂ o victorie. Dar BRICS are avantaje cheie, zic eu, care constau în faptul că cei mai mari producători de resurse energetice, facilități de producție, piețe și economii ai planetei sunt interesați să creeze un nou sistem global de plată.
    Potențialul lor intelectual face posibilă crearea unui sistem mai rapid și mai ieftin decât omologii lor occidentali. Dacă acest sistem se dovedește exact așa, adică ieftin și rapid, atunci creșterea influenței sale în lume este pur și simplu inevitabilă, deoarece banii și tranzacțiile sale, mai devreme sau mai târziu, urmăresc dezvoltarea economiilor. Și BRICS în acest sens este mai promițător decât SUA și pudelii lor. Bun, vor sări ciorovinele de „analiști” români și vor guița pe la toate latrinele TV inclusiv prin media aia de se crede alternativă că Rusia și China au implementat deja moneda virtuală și venitul unic universal, că uite cum BRICS înscăunează antihristul, iar samariteanul Occident luptă împotriva apocalipsei adusă de Putin și Xi! Cine-i prost înghite gălușca și caută fuguța în profețiile Sfinților Părinți, crezând că de-acolo i se va revela adevărul absolut, fără să realizeze și mai ales să conștientizeze că polii de putere ai lumii se schimbă definitiv sub propriul nas. Dar, ca să-ți formezi un orizont larg și să-ți elimini necunoscutele referitoare la ordinea multipolară, trebuie să te pui la curent constant cu percepțiile și mai ales politicile statelor din afara blocului occidental. Ceea ce nu e cazul românilor! Pe ăștia dacă i-ai scos din cele două teme repetate și subliniate până la epuizare – tezaurul și Basarabia – oricum i-ai pierdut definitiv, nefiind capabili să observe alternativa politicilor coloniale specifice Occidentului colectiv condus de SUA. Trist!

    Traduc din ultimul fragment: „…Toate așa-numitele noastre valori tradiționale ale culturii chineze, ale culturii creștine, ale culturii islamice sunt, de fapt, aceleași dacă sunt citite și traduse dintr-o limbă într-alta. Ele sunt foarte apropiate sau coincid complet, după cum spun diplomații.” – Ei, nu-i chiar așa! Lumea multipolară este formată din mai multe civilizații sau „spații mari” cu un sistem de valori tradițional cu totul unic și original. Acesta este POLUL (nicidecum statul individual).
    Un stâlp aparține unei civilizații. Fiecare civilizație are propria sa idee despre natura procesului istoric, despre direcția și scopul său și, prin urmare, propria sa escatologie. Escatologia în creștinismul occidental o voi dezvolta cândva, când dispun de timp. Deocamdată atât!

  3. Ari says:

    Idiotul ăsta publica acum vreo doi ani o „analiză” în care declara că plecarea SUA din Afganistan n-a reprezentat un eșec, ci o decizie strategică binevenită de-a se retrage după 20 de ani dintr-o zonă care nu mai prezenta niciun interes (dacă regiunea nu prezenta niciun avantaj, atunci cine mă-sa i-a ținut pe acolo atâta amar de vreme?! și mai ales – ghici ghicitoarea mea 🙂 – cum de i-a venit ideea Washingtonului să-l vâneze brusc pe bin Laden???) apoi de a se concentra pe războiul pentru supremație globală SUA-China. Citindu-i (ABSOLUT ÎNTÂMPLĂTOR) aberațiile, din momentul acela NU m-a mai interesat ce scrie, despre ce bate câmpii și mai ales care-i este dispoziția pro-americană în zilele în care-l chinuie talentul și-l apucă intelectualita, boala aia în care te cuprinde așa… o febră năprasnică de a răspândi „adevărul și numai adevărul” prin prostime.

    Acum îl văd pe aici, pe blogul dvs., debitând aceleași bazaconii! Ce compromis visează dl. profesor făcut la apelul de seară de către ONG-urile lui Soros? N-o fi Putin atât de prost încât să nu realizeze că acea parte a Ucrainei, care nu va aparține direct Federației Ruse și care nu va fi transformată de Moscova într-un stat marionetă ca măsură de tranziție, va fi acceptată în NATO, o alianță militară ostilă Rusiei, devenind zona cea mai agresivă. De asemenea, este destul de clar că singura întârziere serioasă este războiul care se desfășoară acum. Cât timp armele trag și se varsă sânge, Ucraina nu va fi acceptată în NATO. Dar în momentul când se va instala „pacea” sau chiar „armistițiul”, va fi lansat procesul de aderare la NATO. Moscova știe clar și fără dubii, că singura modalitate de a trezi la realitate Occidentul colectiv condus de SUA și de a se proteja, în același timp, este de a demonta cu orice preț colonia vestică transformată într-un punct de sprijin anti-rus, care nu-i încă membră NATO – Ucraina. Cea mai sigură opțiune pentru Vladimir Putin este să facă acest lucru FĂRĂ a opri războiul, deoarece tot ceea ce nu va putea realiza acum va fi incredibil de greu de făcut mai târziu.

    V-amintiți, dragă admin, de armistițiul de Crăciun propus de Putin regimului de la
    Kiev fix pe 7 ianuarie anul trecut? Prin urmare, Rusia a încercat să comunice cu Ucraina în limba ortodocșilor, dar i s-a impus simbolistica păgână, distrugând astfel ultimele note umane care ar fi putut conduce la un acord între părțile beligerante. Liderul rus n-are timp de concesii, fiindcă orice concesie făcută va conduce către o pace umilitoare pentru ruși și mai ales de scurtă durată. În rest, n-are rost să mai citesc elucubrațiile ăstuia frustrat nevoie mare, care-l vede pe președintele rus tras în țeapă deja, fiindcă nu dovedește altceva decât un soi de augmentare a egoului care se revarsă nemijlocit printre rândurile inepte. Are impresia că e popular, el fiind tot un pârlit provincial lovit de intelectualită, așa cum am zis… Să te ferească Sfântul să capeți boala asta, că începi să ai tot felul de halucinații și impresii artistice! Am priceput persiflarea atribuită cu subtilitate (desemnând expresii și imagini cu semnificații opuse sensului obișnuit) de către dvs., dar chiar nu merită vreun strop de atenție!
    Gânduri bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.