Românism, pur și simplu

Evenimentele de pe frontul ucrainean au momente de confuzie, uneori mai mari, alteori mai mici. Zilele astea confuzia este dată de retragerea forțelor armate ruse din orașul Herson, practic de pe malul drept al Nistrului, pe cel stâng.

Maestrul, în prima parte a programului său zilnic. Excelând în ilustrarea titlui postării mele.

AM, în stilul lui obișnuit: bâlbâit-poticnit, zgârâietor de creier.

LE: Nerozenia care se vehiculează, începând de ieri, este că este pe cale de a se stabili o înțelegere între ruși și americani în privința conflictului din Ucraina. Nerozenie pentru că este doar wishful thinking. Rușii nu au cu cine se înțelege în acest moment. Ca să aibă cu cine se înțelege trebuie mai întâi să se producă fractura (sau fracturile, mai degrabă). Încă nu s-a ajuns la acel moment. Intrarea în dispozitivul de luptă a celor mobilizați de către Rusia va fi momentul în care presiunea aplicată va crește exponențial, și se vor produce fracturile. Toate tatonările soft ale Rusiei au produs doar înfundarea mai adâncă în fantasme a Lumii Libere.

Cât despre prostiile cu retragerea rușilor din Kherson și Zaporojie – lumea uită prea ușor că aceste regiuni sunt parte a Federației Ruse. Maestrul, în infantilitatea lui înfumurată, spune că retragerea rușilor din Kherson (adică relocarea pe malul stâng al Nistrului, cu părăsirea orașului Kherson) este cel mai important moment al acestui conflict. Nu: cel mai important moment, de până acum, este încorporarea celor patru regiuni, foste ucrainiene, în Federația Rusă.

Tema la modă este că, prin această repliere a rușilor, Putin a pierdut calitatea de lider militar și politic al Rusiei. Este o altă nerozenie: se uită că Putin a pacificat Cecenia, în așa fel încât cecenii sunt cei mai aprigi susținători ai lui; Putin a rupt colții americani în Siria; Putin a scos Turcia din strânsoarea de clește a Lumii Libere; Putin integrează Arabia Saudită cu Iranul, cu Turcia, cu China. Și Putin este doar omul pus în capul trebii: treaba este profundă, iar după Putin va fi doar mai mult Putin. Cât de absolvent de filosofie să fii să nu vezi aceste lucruri?!

Se compară situația Federației Ruse de azi cu cea a Imperiului Țarist din 1917: o Rusie sleită de puteri, care se va dezintegra. Federația Rusă de azi este în plină consolidare: partidul majoritar este Rusia Unită.

UPDATE 12.11.2022: Pare că retragerea pe malul stâng al Niprului este în pregătirea unei ofensive rusești majore. Are vreo legătură cu G20 din Bali de săptămâna viitoare?!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + nine =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.