Analize-analiști

În contextul crizei ucrainiene avem ocazia să ne delectăm cu analizele analiștilor.

Preferatul meu rămâne, de departe, Valentin Naumescu. (memorare) De când Iulian Chifu s-a mutat în poziție oficială, a rămas Valentin Naumescu să-i țină locul. A moștenit inclusiv cuvintele și frazele din dotare.

Dan Dungaciu își prezintă analiza la toate posturile. Este, în general, suficient de onest încât să fie catalogat drept agent al rușilor. Este de Stan și Bran expresia facială a lui Florin Negruțiu în acest fragment din gigi24:

Adrian Severin este în poziția de avocat al americanilor. Se dovedește nu doar naiv, dar și jalnic…


TS ne aduce aminte de esențe. Primul articol referit îmi este cunoscut, și mi-a adus multe piese din puzzle la locul lor. (memorare) Al doilea, deși nu-mi aduc aminte de el, conține clarificări pe care le-am reținut de la Orlov. (memorare)


“Criza” ucraineană se desfășoară în cheie comedică. Americanii, împreună cu pudelii canadieni și britanici, suflă în goarna iminenței invaziei rusești; pentru a o preveni, și a încuraja soluțiile pașnice, trimit arme de insurgență ucrainienilor. Ucrainienii, treziți peste noapte în atmosfera invaziei iminente, ceea ce înseamnă “oprirea” economiei (și așa deficitare), strigă din răsputeri că nu e vorba de nici o invazie. Românii, de unde până mai ieri colaborau tehnico-militar cu ucrainienii, și erau foarte mândri de acest lucru, se pregătesc să primească un aflux masiv de migranți din Ucraina. În Germania, un șef militar de rang înalt, este forțat să demisioneze pentru că spune adevărul. Franța sprijină România militar, luându-i banii pe nește corvete care nu-i vor folosi la nimic. Ah, da: și americanii îi roagă pe chinezi să insiste pe lângă Putin să se calmeze… (Chinezii au răspuns, desigur: Take a hike!) Well, acesta este nivelul minunat al valorilor Occidentului…

UPDATE 04.02.2022: Cristoiu și AS.

Articolul publicat de Xinhua este oficial. (memorare, memorare) AS ar trebui să știe că la fiecare vizită în străinătate MS publică în presa țării respective un asemenea articol. Este o chestiune publică, pe kremlin.ru. De asemenea, ca de obicei, MS dă și un interviu unei agenții de presă din țara respectivă. (memorare, memorare) Dar… AS ori nu știe, ori ascunde aceste lucruri. Nu știu ce este mai rău din cele două…

AS continuă iluziile despre Rusia și despre China. Părerea mea este că nu este decât impostură, tipic românească: adică cu ciucuri.

La fel ca Ion Cristoiu; care este exemplificarea de manual a intelectualului român onest. Oh, well!

LE: La DR. Răzvan Munteanu, realizator CheckMedia. Tânăr, la fel ca Tudor Curtifan. Pe vremuri se zicea că speranța este tineretul, cei născuți după 1989. Primul lucru care trebuie observat este limbajul. Restul… nici nu mai contează. Minciuni spuse nonșalant, flegmatic, fără clipire; cu o atitudine de cool și hype. Sunt convins că ceea ce spune este adevărul pentru el. Good God!

/UPDATE

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 2 =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.