Gunoiul media

De câteva zile gunoiul media a devenit sufocant (din nerespirabil).

Iată:

  • titlul

  • conținutul

Avalanșă la b1.ro:

Măi, măi! Ce să fie, ce să fie?! Dacă ar fi la gigi24, am ști că este ORDIN să se întâmple. Fiind labeunu, e doar frustrarea neputinței; ne confirmă că suntem pe calea cea bună.

După cum cel mai probabil nu știm, la Sankt Petersburg (Leningrad) s-a întâmplat din 24 până în 26 mai 2018 SPIEF. Cum nu am auzit nimica la știrile media, am căutat pe online. La Agerpres – știri nu despre forum, ci despre ce au mai declarat unii și alții, pe fundal: Putin, Macron, Abe, Putin, Macron, Putin, Macron. (Cel mai simpatic este cum revine, obsesiv, sintagma “în timpul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, nord-vestul Federaţiei Ruse”. LOL.) Adică, de ce să dăm aceste declarații de acasă: hai să ne complicăm, și să călătorim la capătul lumii (undeva în nord-vestul Rusiei – oriunde va mai fi fiind și asta…)!

Mai mult:

[…] discurs susţinut în faţa unor investitori în cadrul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, în nord-vestul Rusiei.

Discursul anual al preşedintelui rus în timpul acestei cele mai importante reuniuni a mediului de afaceri rus […]

Adică, nu cumva să ne închipuim că este vorba de altceva decât de câțiva investitori, peticiți; cum altfel, când vine vorba de “mediul de afaceri rus”! (Să ne amintim de bunul nostru prieten RT:

Amin!)

Gigi24 este tata’ lor! Are la capitolul știri o secțiune dedicată special Rusiei:

Și, ce să vezi?! Prima știre:

intriga fiind:

Cutia cu vopsea albă și bidineaua au devenit noile metode de adresare către autorități pentru sătenii din Mostotryad.

Ulițele satului sunt înecat în noroaie, casele șubrede abia se mai țin în picioare pe pilonii de lemn, rețeaua electrică este la pământ, gazele nu merg, iar ultimul autobuz a trecut pe aceste meleaguri ultima oară în luna martie.

Localnică: „Scriem asta pentru guvernanții pe care îi votăm și cărora le plătim taxe. Dumnezeu știe de ce o mai facem”.

Casele pentru persoane nevoiașe din Mostotryad se află în administrarea autorităților din capitala Kazan, care nu au oferit până acum niciun răspuns cererilor repetate ale locuitorilor de a le fi reparate locuințele.

De altfel, există și o decizie luată de Curtea Supremă a Republicii Tatarstan de relocare a acestor oameni, care sunt expuși zilnic intoxicării cu substanțe chimice emanate de la rafinăriile din împrejurimi. Nimeni nu pune însă în aplicare hotărârea, potrivit Kazan Reporter.

Totul bun și frumos; desigur, la așa o știre crucială, putem ignora “Ulițele satului sunt înecat în noroaie”, și marca videoclipului – “Radio FreeEurope/RadioLiberty”. Și, desigur, nu ne întrebăm care este conținutul “guvernanții pe care îi votăm și cărora le plătim taxe“; putem doar să ne imaginăm că bieții oameni plătesc niște taxe enorme unor guvernanți odioși.

Altă știre captivantă:

Datele sunt preluate de la CNBC:

Potrivit CNBC, care citează surse din comunitatea de informații americană, cea mai bună performanță a fost de nici 36 de kilometri și puțin peste 2 minute de zbor.

Zice gigi24, pentru a ne lumina (și minuna):

Preşedintele rus s-a lăudat, în martie, cu noua rachetă nucleară. Una care ar fi invincibilă. Nu există niciun sistem balistic care să o poată opri, a spus atunci Vladimir Putin.

„Acest nou sistem balistic nu are, practic, nicio limită de distanţă. După cum puteţi vedea şi din video, poate să atace ţinte şi la Polul Nord, şi la Sud. Sarmat (numele noului sistem – n.r.) e o armă formidabilă. Nu există niciun sistem balistic, nici măcar în stadiul de proiect, care să fie un obstacol în calea Sarmat. E o rachetă balistică de mică altitudine, greu de depistat şi capabilă să poarte focos nuclear. Are o rază de acţiune practic nelimitată, o traiectorie imposibil de anticipat şi poate ocoli punctele de interceptare. E invincibilă în faţa tuturor sistemelor de apărare aeriană şi antirachetă”, a declarat liderul de la Kremlin.

Huh, prostii! Auzi și pe măscăriciul de Peskov:

Ascultați de președintele Vladimir Putin și aveți încredere în el”, a replicat, de la Kremlin, purtătorul de cuvânt, care a contestat dezvăluirile din presa de peste Ocean.

Ne ținem deja cu mîinile de burtă – de râs. Și asta ne salvează, pentru că nu avem cum face click pentru a accesa CNBC. Căci dacă am face-o, ar fi suficient să citim titlul:

Am remarca imediat două lucruri: că este vorba de “new nuclear-powered missile”, care tocmai din acestă cauză are practic “unlimited range”, și că este o “cruise missile” (desigur, nu balistică). Iar motivul eșecurilor este “that the nuclear-powered heart of the cruise missile failed to initiate and, therefore, the weapon was unable to achieve the indefinite flight Putin had boasted about”. Ah, și încă ceva: materialul CNBC este semnat.

Și tot așa, și cu podul, și cu novichok, și cu avangard, și cu mh17, “you get the flavour”.

Și SPIEF? Nimica! Zero! Probabil s-au uitat și ei prin nord-vestul Rusiei, dar n-au găsit mare lucru! Aha! Ba da! Au găsit un sat din Tatarstan, conform relatării Kazan Reporter, pe baza materialului video RFE/RL. Este so cool it makes you freeze. Excuse me, please!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − two =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.