Colonie pe față…

și nu pe dos, zice IȘ. (memorare)

Ideea are calitățile ei, după cum ni le descrie, măiestru, IȘ.

Practic în orice societate – nu mai vorbim de capitalism! – puterea aparține celor care dețin proprietatea (în capitalism, proprietatea este sfântă!).

Și, mai departe:

a cere astăzi încetarea statutului de colonie al României în situația dată înseamnă a merge după cai verzi pe pereți! Pentru a scoate România din statutul de colonie ar trebui o mișcare de eliberare națională. Pentru asta ar fi nevoie de eroi și nu de oameni politici. Și, în plus, așa ceva nu este posibil decât într-un context internațional favorabil, în timp ce acum ne aflăm într-o perioadă de expansiune a colonialismului pe plan internațional.

Și:

[dacă ar fi o colonie pe față,] România ar avea un statut internațional bazat pe o realitate, în care a pierdut economia națională, decizia națională, și nu pe o minciună, cum că ar fi o țară independentă și suverană! Și, vorba aceea, mai bine un adevăr urât decât o minciună frumoasă!

Citind acestea, hm, ce să zic?! Până azi îl vedeam pe IȘ ca pe un Brucan specializat pe probleme economice. Mă surprinde să aud rostite, cu subiect și predicat, teze ale marxism-leninismului. Mai are de zis despre dictatura proletariatului, și am gătat cu spusul adevărului. Adică, și al spusului la propriu!

Îmi face impresia că, toate aceste “adevăruri”, rostite când și unde în presa românească, nu sunt altceva decât parte a “planului”. “Chimiștii sociali” consideră că e nevoie de o anumită cantitate din x teze, la y moment. Cred că aceasta este cheia în care trebuie să înțelegem pe IȘ.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − 9 =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.