Salvatorul Națiunii

Astăzi – dezbateri intense despre guvern, parlament… Lumea este rea: când e vorba de Salvarea Națiunii… mai stați la discuții?!

Go, President, go! Știm că ești ultima speranță, ultima soluție! (Auci!)

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Salvatorul Națiunii

 1. Pastila de emetiral

  (Omagiu lui Nils Holgersson)

  Sunt multe reacțiile și gândurile ce se nasc după uluitoare probă de nesimțire a Plăvannului marcoman. Care mai degrabă pare a fi având ascendent istoric în triburile germanice ale vandalilor decât ale marcomanilor.
  În fine, trecând peste detaliile particulare, emoționale ale momentului, se conturează definitiv câteva key interpretative:

  a) Boul Vandal ESTE în campanie electorală. Cu certitudine. Doar așa se justifică grația de Minotaur turbat cu care a jucat în copite îndatorirea de veghetor și mediator al mersului trebilor Cetății. Dacă la apariția sa televizată anterioară l-a luat botul pe dinainte și s-a turnat că STS-ul și milioanele de botsi deja îi conferă siguranța celui de-al doilea mandat („după alegeri voi strânge o nouă majoritate”), de data aceasta singurul mesaj semnificativ din răgetele mitraliate în scrâșnet fricativ, consonantic-bavarez este mesajul electoral care certifică frauda blockstarturilor electorale: „… dragi români, contez pe votul vostru, fiindcă doar împreună putem să construim România normală”.
  ATÂT și nimic mai mult e keya care argumentează acțiunile și mai ales inacțiunile neo-nazistului vandal: interesul propriu vizibil, al satisfacerii unui al doilea cincinal de plajă în Florida și schi în Alpi. Alături de interesul patrimonial gregar al Puturosului neo-nazist se pot prezuma interesele oculte ale corporatiștilor din industriile energetice, producătoare de armament, din varii domenii economico-financiare sau interesele strategice și politice ale unor Puteri străine aparent prietene dar în fapt ostile României.

  b) a doua keye pe care a etalat-o Plăvannul „animus captivus” este cea care conferă definitiv Koloniei Penitenciare și Experimentale statutul de mediocrație și nulocrație: mediocrație însemnând dictatura mediocrităților, nulocrație – invazia nulităților, ambele uzurpând până la eliminare rolul cutumiar al meritocrației.
  Căci… în momentul în care refuzi la numire un magistrat întru diriguirea trebilor interne ale magistraturii, deja suntem într-o zonă a grotescului și absurdului față de care Kafka sau Rabelais sunt doar mici scârțangii pe hârtie.
  Fără a mai pomeni că magistratul refuzat și umilit la modul direct este unul dintre cei mai stimați și apreciați magistrați români, cu o carieră impecabilă, cu o probitate indubitabilă, cu o charismă excepțională dublată de o inteligență superioară.
  Nu! Lăsăm deoparte aceste atuuri particulare ale candidatului respins și ne cantonăm analitic pe fractura produsă de neo-nazistul vandal: În Rröemenika Magistratul NU E BUN la diriguirea trebilor Justiției. Probabil o fi bun la vândut pătrunjel în Piața Obor, (lângă precupețele admiratoare ale Zeiței Nefütiti). Urmând firul aceleiași logici bolnave, înseamnă că dascălul nu e potrivit la catedră, medicul nu e potrivit în sala de operație, șoferul nu e potrivit în cabina autocamionului și fermierul nu are ce căuta pe câmp.
  PRIN INCREDIBILA INFAMIE COMISĂ, Întâiul BOULEAN PUTUROS al Koloniei a consfințit statutul de MEDIOCRAȚIE și NULOCRAȚIE al deșucheatei construcții statale denumită Kolonia Rröemenika!

  Magistratul care, vorba unui ilustru lătrău hastag, are o căruță de studii în disciplina juridică, are o basculantă de examene susținute, are câteva vagoane de spețe soluționate, vine de la opinca meseriei (jude de scaun) știe în detaliu mecanismul de funcționare a sistemului, cu toate scârțâielile și poticnelile lui – NU E BUN LA MINISTERIATUL JUSTIȚIEI.
  Rămâi stupefiat și wordless când realizezi adevărata dimensiune a neghiobiei comise de vandalul nazi!
  Ș-atunci, involuntar, realizând faptul că meritocrația este o noțiune utopică în Kolonie și un dezavantaj personal al oricărui profesionist dedicat meseriei sale, nu poți să nu deviezi către presupuneri logice situate în zona mediocrației sau a nulocrației: după logica frântă a copitatei prezidențiale, oare cine o fi bun la diriguirea trebilor în Templul Temidei? Vreun mititel politruc rezultat din ilustrele generații de chelneri, șoferi, valutiști, bișnițari, cu studiile liceale echivalate prin Lege, cu facultatea absolvită la vreo urdoare academică în dimineața unei zile de joi, cu masterul la kakademia SRI obținut în după-amiaza aceleiași zile și cu doftoratul la vreo urdoare de studii politice, obținut în aceeași seară a zilei de joi, la apelul de noapte al bocancilor?
  CINE PLM (Doamne, iartă!) o fi bun la portofoliul Justiției DACĂ NU UN MAGISTRAT VENIT DE PE SCAUNUL DE JUDE?
  O fi nimerit poate vreo chelneriță, vreo coafeză, vreo țesătoare, sau vreo .. folcloristă care ulterior a excelat în meșteșugul tocirii genunchilor? Genunchii tociți sunt singurul portofoliu valid întru nominalizarea într-o funcție ministerială?

  Ar mai fi ele multe de analizat dar parcă slovele se ascund de sine însele și e greu de descris imensa senzație de greață ce te cuprinde începând cu seara zilei de ieri 28 august 2019, ora 18.01. (de la 18.00 la 18.01 intonându-se „Klaus Wessel Lied” imnul de stat al Koloniei Penitenciare și Experimentale Rröemenika).
  Vaaai ce greață mi-e, chit că nu sunt eu implicat în chestiune. Oare Nils Holgersson cum s-o simți, după proba de mitocănie și neam-prostie ce i-a servit-o Minotaurul Vandal?

  ———-
  Nota* „animus captivus” – minte captivă, similar sintagmei „penis captivus”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × five =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.