Apollo

PP, pentru care prețuirea mea este negativă, are astăzi un articol în care, probabil fără să conștientizeze ce spune, pune oarece egalitate sau, Doamne ferește, superioritate, în comparația dintre Occident și sovietici. (memorare)

Poate este momentul sa ne uitam cum a iesit o mare natiune dintr-o criza de incredere similara, acum 50-60 de ani. In noiembrie 1960, la alegerea presedintelui John Fitzgerald Kennedy, America se uita hipnotizata la superioritatea tehnologica a sovieticilor in domeniul spatial, superioritate care venea din avansul tehnicilor militare bazate pe lansarea rachetelor. In plus, Uniunea Sovietica depasise perioada de distrugere masiva din timpul razboiului si incepea sa se apropie de nivelul occidental. De fapt, in anii 60, sovieticii aveau o performanta economica peste cea a japonezilor sau spaniolilor, aproape de cea a vestului Europei.

Atunci au fost sovieticii cel mai aproape de nivelul americanilor din toata perioada razboiului rece. Pentru ca amenintarea sa devina si mai mare, la 12 aprilie 1961, cosmonautul sovietic Iuri Gagarin a devenit prima persoana care a zburat in spatiu, intarind temerile americanilor de a ramane in urma intr-o competitie tehnologica cu Uniunea Sovietica.

Ceea ce nu precizează, este rolul bolșevismului și stalinismului în aceste “fenomene”. Atât i-ar mai fi trebuit! Oricum, cred că, dacă se sesizează comitetul politic, o să cam stea pe tușă cu articolele pentru UM. Sau, mai știi?! Poate că este ordin de virare…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.