Puci, cu mijloace legale (!)

O postare interesantă despre “decapitarea” PSD.

Ultimul puci impotriva lui Dragnea a fost cel mai discret

Incercari de preluare a partidului mai fusesera, cu retete asemanatoare. Fie primul ministru care incepe dintr-o postura docila ajunge sa se emancipeze pana tinde sa ii traga liderului partidul de sub picioare, fie avem grupul „reformist” care incearca sa rupa o felie cat mai mare de partid fortand o scindare pentru a-i dilua puterea. Am vazut deci Revolutia lui Grindeanu si emanciparea lui Tudose.

De fiecare data Dragnea a reusit sa supravietuiasca debarcandu-si propriul Guvern. De ce n-a taiat in carne vie? De ce a fost numit Grindeanu in final la ANCOM in loc sa fie dat afara din partid cum se intentiona? De ce ramas Tudose in PSD pentru a pleca apoi demonstrativ la UNPR-ul lui Ponta? Pai, cred ca din acelasi motiv din care Gabriela Firea a ramas in PSD desi codusese inca o incercare de cucerire a puterii in partid sau mana dreapta a lui Tudose, actulul sef al Camerei Deputatilor-Ciolacu. In PSD tabara serviciilor a fost mereu bine reprezentata si o ruptura cu aceasta ar fi insemnat-cum s-a intamplat de altfel in final, o sciziune dureroasa a partidului. Nici cand o parte a oamenilor securitatii s-a retras la PRO Romania PSD-ul n-a ramas fara teleghidati, dovada ca acum reformarea partidului o fac oameni „potriviti”.

Ultimul puci impotriva lui Dragnea a fost insa cel mai discret. A inceput cu refuzul Vioricai Dancila de a schimba prin Parlament configuratia Guvernului , numirea unui om de paie interimar la Justitie (cu mari sanse de a fi confirmat in final pe post) ,inlaturare unor oameni fideli lui Dragnea (Anca Alexandrescu). Cand a decis sa faca acesta miscare pariez ca Dancila primise asigurari ca Dragnea va fi condamnat iar rezultatul votului bine coafat. Cu Dragnea ramas in libertate si partidul la peste 35% era mai greu pentru o pozitie de fronda. Nu imi explic altfel cum a putut fi introdus UDMR-ul ca partid europarlamentar in conditiile unei participari de 50% (ma rog, voturile de prin Botosani explica destul de bine asta), cum a a intrat Basescu si nu a mai prins ALDE pragul celor 5% desi in sondaje statea bine peste, chiar spre 10%. Dupa arestarea lui Dragnea nici nu a avut cine sa mai faca valuri in PSD si nici de numaratoarea paralela nu am mai auzit nimic. Cand ai 19 milioane de potentiali votanti, cam cat toata populatia Romaniei actuale, atunci multe lucuri se pot construi. Fie introducand voturi in sistem, fie introducand buletine la sectii alese pe spranceana. Arestarea lui Dragnea a inchis subiectul fraudei asa cum a inchis si povestea succesiunii in PSD.

Probabil vom astepta o buna perioada de timp noile alegeri in PSD pentru sefia sa, Veorica trebuie sa isi consolideze pozitia (ati observat ca nici nu mai este atacata de media „progresista”? brusc nu mai e nici toapa, nici inculta). Din pacate,cu noua echipa consolidata in fruntea PSD, sansele ca la viitoarele alegeri sa se desprinda un grup care sa ceara continuarea pasilor inceputi de Dragnea in directia unei miscari suveraniste scad spre zero. Noile liste vor fi suficient de bine periate pentru a nu mai avea loc acolo personaje care sa nu fie mai mult sau mai putin teleghidate….E posibil ca membrilor PSD sa li se promita acum ca atitudinea de pres in fata camarilei iohaniste le va aduce mai multe voturi pe viitor, pentru ca va tine pe acasa votantii anti-PSD care votau cu ura si, chiar daca mai putini sustinatori suveranisti se vor prezenta la urne, per total partidul va avea un scor mai bun raportat la un grad redus de participare. Iar mai multe voturi inseamna mai multe posturi in administratie de regula. De ce sa-si riste libertatea si averea alergand dupa caii morti ai lui Dragnea si Valcov? Si poate ca multi vor fi de acord cu asta. Doar vin din poporul care a folosit cu sarg invatatura „capul plecat sabia nu-l taie” si care a fost in stare sa isi aleaga domnitor strain cand Cuza devenise prea „populist”. Pana la urma speranta unei miscari suveraniste in Romania se leaga tot de exterior, depinde mai mult de ce se va mai intampla in Europa si Statele Unite decat de ce curente mai apar pe plan local. Pentru ca acum avem o tara „securizata” total.

Autor: Cristian Dogaru

Sursa: Cristian Dogaru Facebook


Domnul Președinte (“al tuturor românilor”) face pași repezi spre “pace și prosperitate”.

Iată întâlnirea cu “societatea civilă” (n-am video, cu regrete):

Domnule Președinte al Comitetului Economic și Social European,
Doamnă Președinte al Conferinței Organizațiilor Internaționale Neguvernamentale a Consiliului Europei,
Domnule Președinte al Forumului Civic European,
Domnule Director executiv al Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile,
Excelențe,
Doamnelor și domnilor,

Bună ziua și bun venit în România oaspeților europeni!

Mulțumesc pentru invitație, în primul rând, și felicit organizatorii pentru această inițiativă!

Vă mărturisesc că îmi face o deosebită plăcere să vă întâlnesc, în acest context atât de potrivit, pentru a discuta despre contribuția societății civile adusă la întărirea democrației și a valorilor europene.

Această întâlnire a fost programată cum nu se putea mai bine, având în vedere că România își exercită în prezent primul mandat la Președinția Consiliului Uniunii Europene și că, în această calitate, am organizat recent Summitul de la Sibiu, în care s-a discutat despre viitorul Uniunii Europene.

Totodată, am avut alegerile pentru Parlamentul European și referendumul pe tema justiției pe care l-am convocat în România și, dacă pot să spun așa, pe care l-am câștigat împreună cu românii.

Concluzia, după scrutinul din 26 mai, este una foarte simplă și doresc să o împărtășesc și cu dumneavoastră: românii au spus ferm că își doresc un parcurs european pentru România, în ciuda încercărilor eșuate de a slăbi încrederea cetățenilor în proiectul european.

Românii au dovedit, prin vot, că orice schimbare începe de la o aspirație și de la înțelegerea modului în care funcționează lumea de astăzi.

Românii au transmis un mesaj clar, un mesaj proeuropean, au hotărât că locul României este, fără îndoială, în Uniunea Europeană, în rândul statelor care susțin și cred în proiectul european, și, pe scurt, au demonstrat că își doresc să se implice activ în apărarea statului de drept.

Este un semn clar că spiritul civic a devenit și mai prezent, lucru care nu poate fi decât în beneficiul societății românești și care demonstrează forța ei de regenerare.

În România, ca și în alte state ale Uniunii Europene, cetățenii au respins discursul antieuropean.

Prin aceste alegeri, majoritatea cetățenilor statelor membre au dovedit că înțeleg pericolele pe care le presupun curentele eurofobe, extremiste, naționaliste și populiste.

Este un moment potrivit să continuăm să găsim soluții pentru apărarea democrației, a statului de drept, a valorilor europene, iar aceste lucruri consider că sunt posibile prin educație.

Avem datoria de a lăsa generațiilor viitoare o tradiție în implicarea civică la toate nivelurile societății. În acest sens, educația este cel mai sigur și cel mai la îndemână instrument pe care îl are societatea.

Cetățenii europeni trebuie să fie și pe mai departe atenți și pregătiți să sancționeze imediat derapajele, abuzurile și acțiunile care nu sunt în concordanță cu valorile și regulile europene.

Rezultatele din 26 mai au confirmat că lucrurile se pot schimba în timp, în mai bine, însă doar cu o implicare largă din partea cetățenilor. Și mă aștept ca cetățenii să se implice și în continuare!

Îi îndemn să aibă așteptări de la cei pe care i-au ales să îi reprezinte în Parlamentul European, să îi urmărească și să reacționeze imediat la orice acțiune care contravine valorilor asumate și angajamentelor luate.

În același timp, mă aștept ca întreaga societate românească să se implice, astfel încât politicienii să nu poată ignora rezultatul de la referendum, iar acesta să fie pus în practică imediat.

De asemenea, rezultatele acestor alegeri obligă Guvernul să nu mai ignore ori să pună la îndoială recomandările Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare în domeniul justiției și luptei împotriva corupției, ale Comisiei de la Veneția, ale instituțiilor și organismelor europene și internaționale de profil.

Doamnelor și domnilor,

În acest an se împlinesc 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste din România și din Europa de Est.

În tot acest timp, organizațiile societății civile au jucat un rol activ în promovarea bunei guvernări și a democratizării în societatea românească.

Societatea civilă a dat semnale puternice în ultimii ani că atașamentul pentru valorile democratice autentice este fundamental, iar campania pentru alegerile europarlamentare și pentru referendum a dovedit exact această evoluție. Segmente importante din societatea civilă se implică acum pentru a proteja un drept fundamental, dreptul la vot.

Așadar, vreau să îmi exprim încă o dată aprecierea pentru contribuția extrem de importantă pe care societatea civilă a avut-o în aceste alegeri, și nu numai.

Momentul special prin care trece Uniunea Europeană îndeamnă la o întărire a relației dintre statele membre, instituțiile europene și societatea civilă. Acestea trebuie să gândească, să lucreze și să acționeze în unitate și solidaritate acum mai mult ca oricând.

Orice proces de consolidare a proiectului european, printr-o integrare mai profundă și o adaptare la provocările și crizele prin care trece Uniunea, nu poate fi complet și credibil fără implicarea societății civile.

Societatea civilă poate furniza expertiză de foarte bună calitate, de care autoritățile trebuie să înțeleagă că au nevoie.

Cred că este absolut necesar să reconstituim legăturile solidarității umane, să găsim soluții pentru recâștigarea sensului cetățeniei, înțeleasă ca angajare activă și responsabilă pentru modernizarea societății.

Așadar, avem nevoie de solidaritate, unitate, implicare și decizii care să redea încrederea în viitor și pentru generațiile care vor veni. Mai simplu, se numește viziune.

Sunt convins că acest Forum va contribui la elaborarea unei viziuni coerente pentru o Uniune Europeană în care statele membre, instituțiile europene și societatea civilă lucrează împreună, pentru interesul tuturor cetățenilor.

În final, aș vrea să vă încurajez să continuați să acționați energic și ferm în spiritul consolidării valorilor fundamentale ale Uniunii Europene.

Vă asigur de întreaga mea deschidere și dorință de colaborare!

Vă mulțumesc!

Consultări cu partidele parlamentare:

UPDATE

Post-consultări:

/UPDATE


Între timp, în Regatul Mordor-ului… vizite și reuniuni.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × one =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.