Finanțistul…

este “vrăjitorul” lumii de azi.

Andrei Caramitru, “în fața ta”, la gigi24. (Acuma, ceea ce căpătăm în față de la această emisiune… de multe ori e un lichid gălbui, “de guru”; alteori e un lichid vâscos, albicios, lipicios, “suedez”…)

Zice că “diaspora” merită reprezentare în Parlament, după număr, adică cam ca București – Ilfov. Ar trebui atunci să avem un “prefect de diaspora” și etc.? Adică “reprezentare în teritoriu a instituțiilor guvernamentale”? Și ar trebui ca diaspora să plătească taxe și impozite la bugetul României (taxă pe cetățenie)? Diaspora are cetățenie română, dar lucrează și trăiește în altă țară. Poate fi echivalat acest “spațiu electoral” cu un județ?

Zice, după ce ne explică despre dezastrul financiar (economic întelegem noi, greșit) al guvernării PSD, că la “dezastrul cursului” contribuie acțiunea traderilor internaționali. Care lovesc, și vor lovi în continuare. Cum?! Tocmai ei, traderii?! Internaționali?! Să lovească?! Păi se poate, domnu’?! Știm că lovește doar corupția din România a ciumei roșii. Se poate să spuneți așa ceva?

Zice că, de puțin timp, este în USR. Consilier pe teme economice a președintelui partidului, Barna. N-am găsit un CV al lui pe internet. Doar profilul din LinkedIn. Mă interesa unde s-a întâlnit finanța elvețiană cu societatea deschisă.

Reprezintă în România Boston Consulting Group. A reprezentat până în 2016 McKinsey & Co. Politic pe cine reprezintă? Diaspora? Care este interesul diasporei în politica românească?

Emisiunea nu ne-a dat răspunsuri la aceste întrebări. Probabil că le vom afla în campania electorală.

Go, USR, go!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × three =

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.